Найкращі в Україні: наші захисники стали переможцями в боротьбі за кращий стрілецький взвод сухопутних військ ЗСУ

Найкращі в Україні:  наші захисники стали переможцями в боротьбі за кращий стрілецький взвод сухопутних військ ЗСУ
  • У п'ятницю, 1 жовтня на Рівненському загальновійськовому полігоні завершився конкурс на кращий стрілецький взвод сухопутних військ Збройних Сил України.
  • Впевнену перемогу отримали по завершенню змагань команда резервістів-учасників бойових дій у зоні проведення АТО/ООС з Вінницької області, у складі якої – наші земляки козятинці.

 

 

Відео дня

Змагання проходили між переможцями оперативних округів територіальної оборони – «Південь», «Північ», «Схід», «Захід».

Такий конкурс проводиться вперше в Збройних Силах України. Конкурсантів оцінювали за чотирма критеріями: вогнева підготовка, інженерна підготовка, тактична медицина та тактична підготовка. У першому випробуванні конкурсанти демонстрували навички володіння стрілецькою зброєю, стріляли із різних положень «лежачи», «з коліна», «стоячи». Під час інженерних випробувань учасники виконуватимуть вихід групи з замінованої ділянки місцевості.

Надати домедичну – це основа тактичної підготовки бійця ТрО. Найприскіпливіше судді оцінювали цей елемент конкурсу, адже життя та здоров’я захисників – найцінніше. Перевіряли також і витривалість. За умовами конкурсу резервіст повинен винести пораненого побратима на відстань 150 метрів на спині по пересічній місцевості. В рамках цього випробування учасники показали свої вміння діяти в екстремальних умовах наближених до бойових.

Заключний етап змагання – тактична підготовка. Під час цього випробування конкурсанти демонстрували свої вміння рухаючись по азимутах. А також виявляли та блокували ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Для цього етапу використовувалася система імітації бою «Лазертаг».

— Найкращі результати в усіх змаганнях продемонструвала команда тероборони Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування «Південь» і таким чином виборола першість України, ставши першим чемпіоном ЗСУ! — пишуть на сайті козятинської ТГ

У складі команди-переможниці з 27 учасників (мешканців Вінниці, Жмеринки, Немирова та Козятина) десятеро – козятинчани: Володимир Вдовенко, Едуард Жарук, Олександр Мацюк, Андрій Вовк, Євген Гижа, Валентин Слободяник, Олександр Перепелиця, Олексій Крилов, Олександр Рябоконь, Василь Кривунець.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up