Наймолодші художники Козятина показали свої роботи

Наймолодші художники Козятина показали свої роботи
  • Майбутні пілот нової «Мрії» Тимур, дизайнерка інтер’єрів Евеліна, архітектор Таїр — усіх їх об’єднує любов до малювання.
  • Вихованці гуртка «Арт-Студія», що дії при Центрі дитячої та юнацької творчості, представили малюнки на свої першій виставці.
  • Розповідаємо про юних художників

Апетитний пряничний будиночок, усміхнений котик, снігурі, золотоволосий янгол, зайчики, ведмедики — це роботи, які представили на виставці «Зимонько, прощай», відкриття якої відбулося у Музеї історії міста у четвер, 2 лютого. Кожен малюнок наповнений ніжністю та добротою і кожен особливий, адже усі вони створені крихітними пальчиками наших юних художників.

— Художники, а ви саме такими і є, це люди, які бачать світ закоханими очима, — каже наукова співробітниця Музею історії міста Козятин Наталія Баштова. — Ви любите все те, що ви бачите і показуєте це на своїх картинах. Кожен із вас в своїх картинах дарує частинку свого серця. Поки ми готували виставку, вішали малюнки на стіни, дуже багато людей заходили до музею і починали посміхатися. Вони посміхалися, тому що дивилися на ваші роботи і бачили в них ваші посмішки, вашу любов і вашу надію на краще, світле майбутнє.

Відео дня

Роботи, представлені на виставці, створили юні козятинчани, які відвідують гурток «Арт-Студія». Він працює у Центрі дитячої та юнацької творчості із минулого року. Керівник Таїсія Обущак обожнює малювати. Вона — учасниця багатьох мистецьких проектів. Зокрема, торік Таїсія долучилася до команди митців, які створили картину-пазл із найзнаковішими куточками нашого міста. У рамках проекту «Я люблю Козятин» Таїсія зобразила легендарний пам’ятник-паровоз, що зустрічає нас кожного разу, коли ми крокуємо до вокзалу.

— Мене дуже радує, що у нас знайшлися юні таланти, юні художники, які з задоволенням відвідують нашу студію, не дивлячись ні на які перешкоди: ні на сніг, ні на дощ, ні на часті тривоги, — каже Таїсія Обущак. — Кожен раз у нас багато художників, багато картин, багато захоплених лиць, посмішок.

Починали з розмальовок

Першим свою роботу презентував Богдан Сташевський, учень 2-Б класу опорного ліцею. У майбутньому хлопчик мріє стати видатним художником, а до виставки підготував два малюнки — сніговичка і хатинку.

— Вітаю, перша твоя виставка відбулася, — каже Таїсія до Богдана.

Семирічна Варвара Андрійчук намалювала зайчика. Захоплюватися живописом почала ще у зовсім юному віці. Починала з розмальовок. Спершу розвивала свій талант самотужки, дивлячись відео-уроки, а тепер вдосконалює навички в «Арт-Студії».

— Бажаю тобі нових гарних робіт, — каже Таїсія Обущак. — Я знаю, вдома в тебе їх є ще дуже багато і буде ще багато-багато нових виставок.

Учениця 1-А класу опорного ліцею Маргарита Мартовицька теж мріє стати видатною художницею. Хоча в родині у дівчинки ніхто не малював. До виставки підготувала роботу, яку назвала «Друзі». Це снігурчик, який сидить поруч із котиком.

Ангеліна Славінська почала малювати ще задовго до того, як навчилася читати й писати. Перші проби пензля дівчинка зробила ще у 2,5 роки. Починала із розмальовок, потім спробувала малювати власні малюнки. До виставки створила роботу, на якій зображений сніговичок.

Данил Ткачук підготував два малюнки. На одному зображений янгол, на іншому — снігур. Окрім малювання, любить робити поробки та аплікації. Він надзвичайно комунікабельний, має багато друзів і обожнює солодощі.

— Підніміть руку, хто ще любить солодощі, — звертається Таїсія Обущак до своїх вихованців.

Усі діти піднімають руку.

— Дивись, скільки в тебе однодумців, — каже Таїсія.

Долучилася до гарної справи

Тетяна Марчук намалювала синичку. Талант до малювання передався їй від мами. Попри те, що Таня ще зовсім юна, вона вже встигла взяти участь у мистецькому проекті. Влітку минулого року дівчинка однією з перших долучилася до благодійного вернісажу «Лаванда надихає — ЗСУ перемагає» і намалювала дуже символічний малюнок — букет лаванди, який стоїть у вазі з написом «Peace», що в перекладі з англійської означає «мир». Цю роботу придбали за тисячу гривень, а кошти спрямували на допомогу нашим військовим.

Семирічний Тимур Слободяник теж захопився малюванням ще з раннього дитинства. Він надзвичайно винахідливий і творчий хлопчик. Окрім живопису, цікавиться літаками. Його найзаповітніша мрія — стати пілотом нової «Мрії».

— Я думаю твоя мрія обов’язково збудеться, — каже Таїсія Обущак.

Його братик шестирічний Таїр Слободяник восени минулого року пішов до школи. До виставки намалював янгола. Найбільше першокласнику до вподоби малювати будинки та техніку. Таїр теж цікавиться не лише живописом. Хлопчик полюбляє будувати з кубиків та конструктора. Ви вже, певно, здогадалися, що він — майбутній архітектор.

Валерія Левчук — учениця ліцею № 1. Усі в її родині дуже творчі і сама дівчинка, окрім малювання, захоплюється ще й грою на фортепіано. До виставки намалювала сніговичка.

Малюнками завішана вся стіна

Першокласниця Рината Гуменюк намалювала будиночок. Вона має доволі багатогранні захоплення. Читати та писати навчилася задовго до того, як пішла до школи. А зараз у вільний від навчання час дівчинка не лише малює, а й грає в шахи та футбол.

— Вдома у Ринати в кімнаті висить понад 50 малюнків, — розповідає Таїсія Обущак. — Мама казала, що якого кольору шпалери, вона вже не пам’ятає, тому що все завішано роботами. Я дуже рада, що твої роботи тепер ще представлені тут. Але ми ще якось потрапимо на твою персональну виставку.

Ще одні учасники «Арт-Студії», які презентували свої роботи — Ярослава та Ростік. Братик і сестричка захоплюються не лише живописом. Їм також подобається майструвати. Хист до малювання у них проявився тоді, коли вдома робили ремонт. Все тому, що батьки дозволили робити те, за що дітей зазвичай сварять — розмальовувати стіни.

— Любите таке робити? — запитує Таїсія Обущак.

— Так, — хором відповідають діти.

До виставки долучили також роботи дітей, які брали участь у майстер-класі, що відбувся під час зимових канікул. Усі вони — вихованці гуртка «Сувенір», що діє при Центрі дитячої та юнацької творчості. Серед них Ліза Добриніна. Вона вивчає англійську, малює та багато читає. Ще одна учасниця — Евеліна Гнатюк. Дівчинка захоплюється малюванням, музикою та гімнастикою. Коли виросте, мріє стати дизайнером інтер’єрів. Також серед робіт малюнок Ангеліни Сушко. Окрім малювання, дівчинка також співає та грає в шахи.

— Ми щиро раді завжди нашим гостям, — каже Лілія Макаревич, директорка Музею історії міста Козятин. — Особливо тим, хто заходить в музей не лише постійно, а й тим, кого ми бачимо вперше. У вас є можливість прийти ще раз, обійти наш музей і познайомитися з історією нашого міста. Ми пишаємося тим, що сьогодні у нашому музеї майбутні найталановитіші діти нашого міста Козятина.

 

Читайте також:

Розважалися та говорили на серйозні теми: у будинку культури пройшов дитячий захід

«Вимальовує» літери лопатою по снігу. Як козятинчанин створює патріотичні написи на футбольному полі

Грали, дарунки дарували: для малечі з Козятинської громади влаштували різдвяний благодійний захід

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Dina Higgins

    🇺🇦 Громадяни України та вимушенi переселенцi подайте заявку на фінансову підтримку сьогодні разом із проектом Uappl.

    Перейдіть до  >>  https://s.uappl.org/109reco1432

    На відміну від багатьох інших організацій, допомога надходять безпосередньо від донора до того, хто запитує.

keyboard_arrow_up