Найулюбленіші зони відпочинку козятинчан і наших «5 копійок» до складки

Найулюбленіші зони відпочинку козятинчан і наших «5 копійок»  до складки
  • Поки на календарі квітень і ще толком не прогрілася земля, не у всіх дачників обсаджені городи, але сонечко вже повернуло на літо.
  • За якийсь час постане питання, де можна буде відпочити, просто розслабитися на природі у вихідні, чи у вільний час

Термін «відпочинок на природі» – поняття неоднозначне, оскільки у кожного своє уявлення про пікніки. Хтось насолоджується свіжим повітрям, комусь до вподоби приготування шашлику, когось приваблює риболовля та купання на водоймі. Є любителі прогулянки у лісі, чи любителі звичайних посиденьок.

В більшості випадків козятинчани, особливо молодь, знають заздалегідь, де вони мають відпочивати. Тільки епідемія коронавірусу внесла корективи у відпочинок українців і козятинчан в тому числі. Комусь не хочеться навіть виїжджати за межі міста.

Відео дня

►Фото з соцмереж.Зона відпочинку Черепашинці

Перед тим, як порадити нашим землякам зону відпочинку, ми зробили невеличке опитування щодо самих цікавих місць в Козятині та на його околицях. Щоправда, деякі опитані радили поїхати в сусідні райони Вінницької області та на Житомирщину. 

►Буша та Гайдамацький рай

Щодо Житомирщини радили Вакуленчук Чуднівського району. Там гарно відпочинуть любителі лісу і риболовлі. На Вінниччині пропонували відвідати село Бушу, що недалеко від Ямполя. Кажуть, у Буші неймовірна природа близ річок Мурафи і Бушанки. Ближче до Козятина Черепашинці – озеро з блакитною водою.

Ставок в Бродецькому

 Ще ближче від дому, кажуть, добре можна відпочити у Бродецькому, Медведівці, Йосипівці, Непедівці.

Зона відпочинку Талемонівка

Для домолюбів, як пані Марина, в якої девіз «скрізь добре, а вдома найкраще» вона радить для відпочинку ставок в Талемонівці. До речі, найбільше хороших відгуків має ставок «Талемонівського пляжу». Є місце для купання дітей дошкільного віку, для любителів засмагати – лежаки з дерева. Хто не любить сонячні процедури, може укритися під грибками. Під ними посмакувати смаженим шашликом.

На друге місце наші земляки поставили Водокачку. Як каже пан Андрій не тому, що водокачка така добра для відпочинку, а тому, що вона близько від дому. 

– Відпочити там дійсно можна класно за умови, якщо не купатися. Я можу поплавати, у будь-якій водоймі, навіть там де санепідемстанція забороняє купитися. Головне, в такому водоймі голову на поверхні води тримати. У воду водокачки я по коліна не залізу. Вся сіль, яку сипали взимку на дороги – у цьому ставку. Водовідведення з приватних домогосподарств – у водокачці. А скільки непотребу, включаючи шприци, кинули у воду  самі містяни? Відпочити в парку стадіону можна, – висловив свою думку пан Андрій.

База залізничників — 5 ставок

Хороше місце для відпочинку база залізничників — 5-й ставок. Тільки вже майже 2 роки санстанція забороняє там купатися. Коли у воду заходити не можна, то краща зона для відпочинку, звичайно, ліс. 

Зона відпочинку село Непедівка ставок «Вила»

– Нам подобається відпочивати в ліску, що за заправкою як їхати на Вінницю. Відпочивали в Журбинцях над річкою, і в Непедівці на ставку «Вила». Правда для тих, у кого немає власного транспорту, то далеко – розповідають подружня пара Оксана та Владислав. 

– Місце для відпочинку можна знайти навіть у лісосмузі. Аби сміття там не валялося та було з чим іти на пікнік, –  каже Владислав.

 – З продуктів на маївку завжди щось вдома знайдеться, а от лісосмугу без сміття — де тепер таке райське місце знайти—  додає пані Оксана

— У нашому міському парку сміття немає виходить там можна відпочити? — запитали ми у залізничниці Оксани?

— Парк ні. Який же то відпочинок, якщо там можна тільки на лавочці посидіти чи вийти з дітьми на прогулянку. Відпочинок на природі — це відпочинок на природі — своє бачення відпочинку висловила жінка

Альтанка в Козятинському лісництві

Ще одне місце для відпочинку можемо запропонувати ми. В лісництві урочища «Сестринівська дача» для любителів відпочинку у лісі побудували альтанку, в якій можна розміститися за столом і укритися в дощову погоду від дощу. Альтанка знаходиться близько 100 метрів від траси і управління Козятинського лісництва

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up