«Не будь байдужим до свого міста!»

«Не будь байдужим до свого міста!»
  • Олег Кудимець та Оксана Ткаченко самотужки прибрали територію біля суду
  • Раніше це називали суботником, тепер — флешмобом. Але суть одна — зробити чистими околиці, прибудинкову територію, на якій було б приємно жити

Наш земляк Олег Кудимець взяв участь у популярному екологічному флешмобі «Trashtag Challange». Чоловік прибрав територію поблизу міськрайонного суду та на повороті до стадіону.

— Це моя кума, Оксана Ткаченко підкинула ідею, — розповів Олег. — Я не став осторонь. Вона розповіла, що у світі зараз популярний цей челендж. Ми проходили з дітьми біля суду, побачили, яка там гора сміття. А це все летить у парк. А потім всі кричать, що їм смердить і питають, чому ніхто не прибирає. Ми не просимо ні в кого допомоги. Хто має бажання, той робить. Ми прибираємо для себе і своїх дітей.

Відео дня

Олег Кудимець та Оксана Ткаченко виклали до мережі Facebook фотографії території «до» та «після» прибирання й написали: «Не будь байдужим до свого міста». Пост набрав багато вподобань та схвальних відгуків.

До

Після

Сміттєвий челендж з’явився ще 4 роки тому, проте популярності почав набирати саме зараз. У 2015 році американець Стівен Рейнхольд подорожував автомобілем разом зі своїм другом з Каліфорнії до Джексонхоулу. З вікна машини випав чек, але чоловіки не спинилися, аби підняти його. Рейнхольду стало соромно за свій вчинок і він пообіцяв собі наступної подорожі прибрати сто папірців. Це спонукало чоловіка започаткувати проект «Trashtag», спрямований на підтримку чистоти природи.

Через чотири роки Роман Бірон відродив цю ідею та зробив «вірусною». Він знайшов засмічену територію, сфотографувався на фоні сміття, після чого прибрав і зробив ще один знімок та виклав у мережу Facebook. Тепер користувачі популярних соцмереж приєднуються до флешмобу й викладають свої фотографії з міткою «#trashtag».

Олена УДВУД

Читайте по темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up