«Не хочу вірити, що це людина винесла». Покинутому кошеняті шукають маму

«Не хочу вірити, що це людина винесла». Покинутому кошеняті шукають маму
Цій крихітці шукають маму. Кошеня знайшли на вулиці
  • Терміново потрібна мама-кішка, яка зможе вигодувати сіреньку пухнасту крихітку.
  • Цього малюка знайшли на вулиці.

— Це стандартна історія, — розповідає Людмила Ілієвич-Швець, волонтерка. — Знову телефон задзвонив — люди знайшли кошеня маленьке десь у кущах. Вони прийшли до ветеринара Олександра Болгарського, можливо, думали там якусь допомогу знайти. Запитали, чи є у нас притулок? Зрозуміло, що жодного притулку у нас немає. Перетримки всі по хатах. Зв’язалися з нами, волонтерами, і таким чином воно до мене потрапило. Коли мені принесли його, воно хапало мої пальці. Люди його як знайшли, вони ще поки до ветеринара потрапили, аж потім прийшли до мене. Хтозна, скільки воно там лежало в тих кущах. Воно було холодне і голодне.

Хлопчик ще зовсім крихітний, тому не може їсти сам. Догляд за ним, як за немовлям. Волонтери замішують дитячу суміш, беруть шприц і акуратно годують малечу. І так щотри години. Та жодна суміш не замінить справжнє мамине молоко.

— Нам дуже потрібна кицьочка-годувальниця, — продовжує волонтерка. — Тому що імунітет кошеня отримує з маминим молочком. Ніяка суміш не надолужить втраченого. Кошеня тоді зміцніє, буде мати імунітет. Хоча б два місяці матуся має його годувати.

Відео дня

Саме тому волонтери стали шукати кішку-годувальницю. Лік часу йде на дні, адже чим швидше знайдуть нову тимчасову маму, тим краще.

— Йому дуже потрібна матуся, — каже Людмила. — Я не хочу вірити, що це людина винесла. Можливо це мама-киця десь переносила і загубила його, я вже так собі думаю. Воно таке гарне. Такий у нього колір, до синього, як то він з британчиків. 

До слова, це вже не перший випадок, коли волонтерам доводиться шукати кішку-годувальницю. Зовсім нещодавно знайшли цілу коробку з малими чотирипаликам.

— Дзвонить номер незнайомий, — продовжує жінка. — Беру слухавку, кажуть, в селі Козятині хтось залишив коробку з кошенятами. Я також їм шукала матусю. Ніхто не обізвався і я так само зі шприца їх стала годувати.

Якщо маєте вдома кішку, яка годує кошенят, і можете забрати цього сірого красунчика, телефонуйте за номером (063) 605–92–04. Волонтери просять взяти кошеня тимчасово, хоча б на два місяці, щоб воно зміцніло і трохи підросло. А потім пухнастика заберуть назад.

— Воно таке гарне, за ним ще черга буде, — підсумовує Людмила.

Читайте також:

«Це не притулок для тварин»

Лишили на дощ і холод собаку з цуценятами

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up