«Не можемо запустити опалення в садку № 3, №5, школах, установах»: про опалювальний сезон у Козятині

«Не можемо запустити опалення в садку № 3, №5, школах, установах»: про  опалювальний сезон у Козятині

Чому і досі холодно в школах і садках Козятина?

Нагадаємо, опалювальний сезон  у Козятині мав розпочатися від 10 жовтня. Та запалили не скрізь.

На сайті міської ради пишуть про проблеми з відсутністю договорів на постачання газу. На тендери постачальники не заходять.

— Рік складний не тільки для Козятина чи України, адже трусить і Європою. Купівля газу взагалі не підконтрольний процес нікому. Контракти доходять до 40грн за 1мз. Бюджет закладався в грудні по 12грн. Ми прогнозували такий стан речей, перерахували по 18 грн, готовились до 40 грн. Вчора була видана Постанова Уряду і бюджетні установи зможуть купувати газ у «Нафтогаз Трейдинг» по 16 грн . Чекаєм договорів і процедури, обіцяли сьогодні надати. Сьогодні ми не можемо запустити опалення в садку № 3, №5, школах, установах в зв’язку з відсутністю договорів на постачання газу. На тендери постачальники не заходять. Навіть якби вони були, то кабмін поставив умови розірвати існуючі договори. Впевнена це питання кількох днів. І всі об’єкти, які опалюються газом будуть запущені, — пише міський голова козятинської ТГ.  — Крім того нам надає послуги по закладах і установах «Козятибуд» (власник П‘явка). Ними було ввімкнено опалення. По трьом школах громади почала опалювати сама освіта. Зараз ведеться запуск котелень. Там знаходяться наші котли і наше обладнання, а опалювали інвестори. Так теж буває.

Відео дня

Також повідомляють, що у ліцеї та садочку №1 встановлять модульні теплогенератори

Днями відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій обговорили загрозу виникнення надзвичайної ситуації (згідно Класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010 - НС 10820 - унаслідок аварії в теплових мережах (системах гарячого водопостачання) холодної пори року), а саме: порушення нормальних умов діяльності і навіть довготривалу зупинку навчального процесу у ліцеї та ДНЗ №1 через відсутність теплопостачання в опалювальний період.

— Під час гідравлічних випробувань мережі теплопостачання котельні №2 виявлено, що теплоносій не надходить до опорного навчального закладу «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області» через те, що під дією тиску теплоносія відбулися прориви трубопроводу. Причиною цього є застарілий трубопровід мережі від котельні до споживача. Для ліквідації проривів необхідно розривати майже все асфальтове покриття вулиці Володимира Великого (а це понад 400 метрів!), а також замінювати значну частину трубопроводу, здійснювати його утеплення тощо. На даний час відсутні необхідні ресурси для ліквідації даної аварійної ситуації. Також в ДНЗ №1 протягом опалювального сезону 2020-2021 років спостерігалось постійне недотримання температурного режиму, під час якого було зафіксовано найвищий температурний показник лише +16 °С, — йдеться на сайті міської ТГ

Вирішили провести реконструкцію систем теплопостачання із встановленням модульних теплогенераторів в опорному навчальному закладі «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області» (вул. Володимира Великого, 20) та дошкільному навчальному закладі №1 «Лелека» (вул. Мічуріна, 17).

Осінні канікули у школах громади розпочнуться на тиждень раніше

У зв’язку з невідповідністю температурного режиму у закладах загальної середньої освіти Санітарному регламенту (наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року № 2205), начальник управління освіти та спорту Інна Мадей  підписала наказ про початок осінніх канікул у закладах середньої освіти Козятинської територіальної громади на тиждень раніше – з 18 по 24 жовтня, а навчальні заняття з 15 жовтня перенести на 30 жовтня 

 

Наразі тема початку опалювального сезону у Козятині номер один. Батьки активно коментують її у соцмережах. Навіть готові «брати вила і йти на міську раду»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up