Не підписали декларацію з сімейним лікарем? Платитимете за послуги з власної кишені

Не підписали декларацію з сімейним лікарем? Платитимете за послуги з власної кишені

Вінничани та жителі області, які до кінця цього року не підпишуть декларацію з лікарем, муситимуть платити за прийом у сімейного лікаря.

Як повідомляє Вінницький інформаційний портал, ро це заявив очільник Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. За його словами, в 2019 році фінансової допомоги з бюджету для лікарень первинної допомоги не буде.

– До кінця грудня 2018 року усі медичні заклади мають автономізуватися та укласти договори з Національною службою здоров‘я, бо з 1 січня лікарні первинки не отримуватимуть субвенції, тобто пацієнту, який не уклав декларацію, доведеться платити певні кошти за прийом у сімейного лікаря, – зазначив Валерій Коровій.

За словами директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович, протягом періоду з 2 квітня по 3 грудня цього року на Вінниччині було укладено 1 113 100 декларацій з сімейними лікарями. З них, протягом минулого тижня було укладено 12 835 декларацій. Таким чином, близько 80% пацієнтів на Вінниччині вже обрали собі сімейного лікаря та підписали з ним декларацію.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up