Не Південно-Західна: українці обрали нову назву залізниці

Не Південно-Західна: українці обрали нову назву залізниці
  • Протягом минулого тижня понад 1,1 млн українців проголосували в Дії за перейменування Південно-Західної залізниці. Яка нова назва та як розділилися голоси?

Дві гілки Укрзалізниці — Південно-Західна та Південна — отримали назви за географічною прив'язкою до російської імперії. Хоча територіально розміщені в зовсім інших регіонах.

Козятинська дирекція залізничних перевезень входить до складу Південно-Західної. У Дії було голосування, де обирали нову назву.

Тепер вона носитиме назву — Центральна. Про це інформує пресслужба Укрзалізниці.

Відео дня

Як розподілилися голоси:

  • Центральна залізниця — 417,2+ тисяч голосів.
  • Київська — 328,6+ тисяч.
  • Столична — 242,4 тисячі.
  • Північна — 138,9+ тисяч.

Не Південно-Західна залізниця

Одна з найстаріших залізниць, майже 5000 км колій, центр управління галуззю та центральний вокзал країни також, з XIX століття  має назву «Південно-Західна». Хоча у сучасній Україні вона простягається від Чернігівщини до Поділля, працюючи на території п'яти та частково ще шести областей нашої держави.

— Тож південний захід для москви нехай завершиться їх прикордонними територіями, а для нас настав час змінити назву на ту, що відповідає сучасності й державності, — зазначають в Укрзалізниці.

 

 

Читайте також:

Не Південно-Західна: українці обирають нову назву залізниці

Громада з нашого району зазнав збитків через підприємця, який займався ремонтом школи

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Ткаченко

    для чого , що міняється? а голосували люди які ніякого поняття не мають, що таке залізниця.
  • Читач47

    Я голосувала за перейменування на Центральну, вона й перемогла. Дивно, що більше 30 років Незалежності протрималась назва з прив'язкою до російської імперії і ніхто раніше це не помічав.
  • Natalya Mamchenko

    Від зміни назви щось зміниться??? Зарплати працівникам в три рази підвищать? Чи потяги кращі стануть та обслуговування?....

keyboard_arrow_up