«Не поставимо цей стимулятор, загине дитина». Козятинчанці потрібна допомога

«Не поставимо цей стимулятор, загине дитина». Козятинчанці потрібна допомога
Людмила Тидень просить козятинчан допомогти зібрати кошти. Її дочці терміново треба поставити каріостимулятор
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулася Людмила Тидень із проханням допомогти зібрати кошти на лікування дочки, Ірини Меркулової.
  • Молода жінка має серйозні проблеми із серцем і потребує термінової операції.

Козятинчанці Ірині Меркуловій 42 роки. Жінка має серйозні проблеми зі здоров’ям і хворе серце. Як розповіла нам її мама, Людмила Тидень, хворіє вона з дитинства на дистрофію м’язів.

— Вона ще могла ходити трошки, — розповідає Людмила Тидень. — А останніх два роки вона опухає, задихається. У дитинстві були ці проблеми, але незначні. Ще ніхто цього не знав. А це кілька років тому послали на Вінницю, тоді ж уточнили діагноз. То ніхто не визначав. До школи ходила, комісію проходила. Могла йти і раз і впасти, під коліном її як то вдарило струмом. Так вона падає і все. На маршрутку їй було тяжко вилазити. Але ж не всі розуміють, що це хвороба така. Дивляться, що молода.

У Ірини Меркулової постраждало багато органів. Дійшло навіть до серця.

Відео дня

— Хвороба зараз прогресує, воно не лікується, — продовжує Людмила. — Нам сказали зараз підтримувати хоча б серце, бо серце розпливчасте. І зараз треба ставити кардіостимулятор для підтримки серця, щоб качало кров. Бо падає тиск, опухає вона вся.

Ірина Меркулова лікується і в Козятині, і у Вінниці. За словами матері, буквально місяць тому лежала у Центральній районній лікарні. Проходила лікування і в Обласній лікарні імені Миколи Пирогова. Наразі лікується вдома.

— Вже немає сили, за що в ту лікарню класти, бо немає грошей, — каже Людмила Тидень. — У Вінниці її рятували. Вона впала. Тиску взагалі не було. Тай пішли такі гроші на той порятунок, що вам казати! Онука вчиться в інституті в Вінниці, немає допомоги нізвідки. Думала, може в газету написати, може хтось щось допоможе.

Ірині Меркуловій терміново потрібно робити операцію. Оперувати мають у Вінниці в Обласній лікарні. Мають поставити кардіостимулятор, проте у рідних жінки немає на це коштів.

— Ми не знаємо точно, скільки (грошей — авт.), — продовжує Людмила. — Кардіостимулятор коштує десять тисяч гривень. А потім кажуть, як ми за цей тиждень не купимо його, то буде 50 тисяч. Бо зараз ми під державну програму підпадаємо. А ще після операції, та й за операцію треба гроші. Хоча би мінімально 30 тисяч треба.

Мама Ірини Меркулової просить небайдужих козятинчан допомогти врятувати життя її дочці.

— Не поставимо цей стимулятор, загине дитина ні за що, — додає Людмила Тидень. — Хоч трошки продовжити життя цій дитині.

Номер картки Приватбанку 5168757320724265, номер телефону Ірини Меркулової (063) 380–42–92

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up