Не спішіть їсти взимку рибу з "Хлібодара"

Не спішіть їсти взимку рибу з "Хлібодара"

За рахунок морозів, вона продається тижнями

Свіжа рибка взимку під питанням

Риба в споживанні людей продукт, звичайно, необхідний. Від нього не можна відмовитись. Та перш, ніж купити рибу, потрібно пам’ятати, що саме не випотрошена риба може мати ознаки несвіжості. Справа в тому, що животи (тельбухи) риби схильні до гниття і розкладання в першу чергу.

При купівлі риби слід звернути увагу на колір очей риби. Вони повинні бути ясними без затягнутих на очах плівок. Можна заглянути і в зябра риби. Вони повинні бути малинового забарвлення. Кістки черевної порожнини не повинні відходити від риби. Якщо по рибині провести рукою і її луска потягнеться за рукою — є ознаки не свіжості (за виключенням річкового окуня, де луска тримається міцно). Ще можна рибу перевірити на дотик. Якщо на лусці залишиться вм’ятина від дотику — риба вже не свіжа.

Відео дня

А що робити, коли надворі морозна погода? Зябра потемніли, око від морозу побіліло і  сліду від пальця на замерзлій рибині бути не може? Тоді залишається тільки внутрішнє відчуття: якщо не подобається, краще не брати. Звідки візьметься свіжа риба, коли ставки добре скувало міцною кригою? Як виключення можуть наловити і з-під льоду, то така риба розійдеться швидко.   

.      

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерій Загребельний

    А чим це пахне у м"ясному павільйоні ? Чи дєньгі нє пахнут ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up