Не вистачає грошей для нормального функціонування міста

Не вистачає грошей для нормального функціонування міста

Минулої п’ятниці відбулася 28 (позачергова) сесія міської ради. В залі засідань було присутніх 25 народних обранців

Дохазяйнувалися

Перших три питання порядку денного стосувалися змін до міського бюджету. Гроші з однієї програми перекидали на іншу. Тобто в бюджеті міста є фінансова дірка, яку слуги народу намагаються латати.

Та потрібно було знайти 200 тисяч на ремонт системи опалення будівлі міськрайонного СБУ. Ще — кошти на інсулін міському центру первинної медицини. Просили збільшення фінансування спортивні та приватні організації міста. Забравши 100 тисяч з проекту пам'ятника афганців,та з проектів культури, дірки якось залатали. Хоча і не всі були задоволені таким фінансуванням. Адже не дофінансована і медична галузь.Та вирішили всі недостаючі витрати первинної медицини підрахувати до наступної сесії.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Слідуючих три питання порядку денного  стосувалися питної води, реконструкції та ремонту мереж зовнішнього освітлення, реконструкції та ремонту вулиць.

Щодо питання питної води, то це стосується тільки будинків вулиць Грибної та Весняної, що на Залізничному. Правда поки що тільки внесенням змін до програми “Питна вода”на 2012-2020. Коли програма дасть якийсь ефект, не відомо. Поки що з паспорта Програми виключили пункт 6 і додали до програми додаток 3 та перелік заходів Програми. До 2020 ще є час. А якщо врахувати, що скоро виповниться 3 роки, як робили проектну документацію водогону Селище-Козятин і крім виділення коштів далі справа не пішла? Можна зробити висновок, що влада не поспішатиме.

Реконструкція зовнішнього освітлення розсмішила навіть депутатів. Освітлення майже повністю погасло на всіх прилеглих вулицях. Перегоріли лампочки, а замінювати їх ні ким, а можливо й нічим. Про яке освітлення може йти мова, якщо галузь, за словами начальника управління ЖКГ Євгена Малащука, недофінансована на 60 відсотків від потреби.

Дороги ремонтують діляночками. Жодну з них не було проведено до належного стану. Причина — повна безконтрольність дорожніх бригад.

Мер підтанцьовує президенту

Розлянули депутати і звернення  голови Пузира до депутатів міської ради про підтримку звернення Президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія і щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні. Як зазначив депутат Гвеселіані, це виглядає як підтанцівка. Адже президент звернувся до Варфоломія, коли Вселенський Патріарх сам мав позицію щодо  незалежності Української церкви. Про незалежність Української церкви заговорив через чотири роки свого президенства?

Завершилась сесія розглядом майнових питань.

Підписуйтесь на наш канал Youtube.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up