Не встигли оформити субсидію? У вас ще є час!

Не встигли оформити субсидію? У вас ще є час!

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України заявив, що тим сім’ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, держава відшкодує комунальні витрати.

Це гарантовано Постановою Кабінету Міністрів № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Крім того, якщо житлову субсидію на новий рік (2018-2019 рр.) вам уже призначено, то у жовтні управління соцзахисту автоматично розрахують її розмір на зиму. Це у листопаді-грудні буде відображено у реєстрі субсидіантів subsidii.ioc.gov.ua, який працює з літа 2018 року.

Якщо хтось не встиг ще оформити допомогу держави щодо сплати комунальних послуг, має змогу зробити це у будь-який зручний для себе час. Механізм оформлення житлових субсидій й надалі простий. Для отримання державної допомоги щодо сплати житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише Заяву та Декларацію про доходи. Жодних інших документів не потрібно.

Відео дня

Готові документи можна:

  • самостійно подати до місцевих управлінь праці та соціальної політики, сільських і селищних рад;

  • надіслати рекомендованим листом до органів соціального захисту населення за місцем проживання;

  • відправити через Інтернет (заповнити заяву та декларацію можна на сайті subsidii.mlsp.gov.ua).

Протягом кількох тижнів з моменту отримання документів соціальна установа письмово повідомить про рішення з приводу надання допомоги та її розміру. З липня 2018 року розмір своєї субсидії можна дізнатися також онлайн – на сайті subsidii.ioc.gov.ua.

Якщо вам безпідставно відмовляють, звертайтеся на урядову гарячу лінію за телефоном 15-45. Звернення буде зафіксовано та надіслано відповідним структурам для оперативного реагування.

Що кажуть місцеві чиновники

КОМЕНТАР до інформації Секретаріату дала газеті “RIA-Козятин” заступник начальника Козятинського районного управління праці і соцзахисту населення Інна Ольбішевська.

— Дійсно, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене  постановою Кабінету Міністрів України (№ 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”). Він  передбачає призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону у разі подання заяви протягом двох місяців з початку такого сезону. Тобто, при поданні документів до органу соціального захисту населення, наприклад, 14 грудня, за громадянином зберігається право на призначення субсидії з 16 жовтня.

За словами Інни Станіславівни, якщо житлову субсидію у поточному році уже призначено, навіть з нульовим значенням, то у жовтні управління соціального захисту населення автоматично розраховує її розмір на опалювальний період.

— Це не стосується домогосподарств, яким було відмовлено у призначенні субсидії на підставі рішення комісії, і які набувають право на повторне звернення у зв’язку із змінами до порядку надання субсидій, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 р. № 841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», — доповнює пані Ольбішевська. Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up