Не встигли владнати одну проблему, як з’явилася нова

Не встигли владнати одну проблему, як з’явилася нова
  • Зупинку у східній частині міста роками не прибирали комунальники.

  • Мешканка сусіднього будинку спершу підмітала тут сама, а тоді звернулася в «Чисте місто».

  • Та чому після цього чистіше не стало?

Біля школи № 3, на вулиці Горького є крита автобусна зупинка. Людмила (ім’я змінено на прохання жінки) каже, що тут роками ніхто не прибирав. Спершу жінка самотужки входила на зупинку підмести.

— А що робити, як вона у мене під парканом? — каже Людмила. — І цей бруд мете на квітник, на все мені! Якби був поруч магазин, бо також не раз за це говорили, то прибирав би магазин. Магазин розташований вище, а поруч — тільки мій і сусідський паркан. Як бачу, що сміття, то беру віника, совка і йду прибираю. Бо хочу, щоб було чистенько. У мене там бордюри і посаджені квіти. І це все сміття, як вітер, воно мені на квіти. А вночі сидять, розпивають алкогольні напої, кидають пляшки пусті, недопалки, стаканчики і подібне сміття.

Відео дня

Так козятинчанка прибирала сама довгий проміжок часу, поки їй не урвався терпець. Тоді вона знайшла контакти «Чистого міста», зателефонувала і розповіла про цю проблему. Адже прибиранням вулиць у Козятині займаються працівники саме цього підприємства.

— Постійно тут бійки, сидить молодь, розпивають алкогольні напої, смітять і жодного разу не бачила, щоб хтось прибирав її, ту зупинку, — продовжує жінка. — Я знайшла номер телефону до інженера в «Чисте місто», я йому дзвонила. Він каже: «Ми знайдемо, будуть прибирати». Бачу, інколи підметено. Сказали, що буде приходить жіночка і прибирати. Не занадто чисто, але буває, що прибирають раз у тиждень чи раз у два тижні. Але бруд трохи є на цій зупинці.

І така проблема із зупинкою на Горького вже не вперше. Кілька років тому була аналогічна ситуація — сміття повно, а прибрати, окрім Людмили, було нікому.

— Раніше я зверталася до журналістів вашої газети, вони мені знайшли номер інженера, тоді було ще не «Чисте місто», а «Відродження», — каже козятинчанка. — Вони тоді знайшли жінку, там прибирали. Зараз не хотіли прибирати і я знову починаю дзвонити у всі дзвони.

Та Людмила каже, що сміття — то не єдина проблема. Бо вночі зупинка перетворюється на місце, де тусується молодь. Звідси на ранок і сміття.

— Вже викликали туди і поліцію, — додає козятинчанка. — Молодь збирається, п’ють, гуляють і б’ються. Декілька разів побили мені паркан. Треба викликати поліцію, але поки та поліція приїде, то повтікають. Окрім того, що ще сміття прибирати, то це ще і молодь тут збирається роками.

Ми побували на зупинці на Горького у четвер, 12 серпня. На перший погляд здалося, що тут більш-менш чисто. Та то лише здалеку. Бо підійшовши ближче, ми побачили, що реальна картина зовсім інакша.

Під парканом житлового будинку — купа недопалків. Під сидінням валяється пляшка з-під пива — наслідок чиїхось вечірніх, а може й ранкових посиденьок.

Хтось приходив сюди поласувати солоденьким, бо трохи далі — обгортка чи то від цукерок, чи то від шоколаду. Коробка сірників, пачка з-під цигарок. І між усім цим, не повірите, упаковка від майонезу. Певно, хтось пиво закушував шоколадкою і зверху майонезом поливав.

Аби дізнатися, чи прибирають зупинку на Горького, чи ні, ми зателефонували до «Чистого міста». Майстер Світлана каже, що ця зупинка ні за ким не закріплена, але раз на два тижні туди приходить прибирати двірник з «Чистого міста».

— Там часто і недопалки, і пляшки, — каже Світлана. — У мене людей не вистачає, а зараз до Дня незалежності косять, сапають, і в мене дві дівчинки у відпустці.

Нам пообіцяли, що у понеділок зранку зупинку приберуть. Тож, як бачимо, попри те, що час від часу тут підмітають, сміття менше не стає. Не дарма кажуть, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Якби люди не кидали недопалків, пустих пляшок, упаковок і обгорток, то і на зупинці було б чистіше. Тим більше, за кілька десятків метрів від цієї зупинки, на вулиці Пролетарській стоять баки для сміття.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Meni Mamont

    Такі зупинка не одна по Козятині .наприклад , одна з них біля АТБ. Там після ночі і "сюрпризи" 💩не раз лежать, і сміття дуже багато.
  • Тетяна Якимова

    А узбіччя не косилися все літо. Попередники досі вже 5 раз викошували. Будяки вже вище зросту людини.

    Тетяна Якимова reply Тетяна Якимова

    Марина Щаблевская , а зупинки де нема магазину вже в джунглях. Не підібратися....заготконтора наприклад.

    Марина Щаблевская reply Тетяна Якимова

    Тетяна Якимова  Це точно !!!! Ще жодного року таких заросів не було .
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    😆Ключове у відповіді ,,...косять і сапають до дня незалежності...". Аргумент❓ Аргумент😂
  • Мария Ленская

    Думала, що така біда з нічними походеньками в центрі міста, а виявляється... Потрібно ставити питання перенесення зупинки! Співчуваю, пані Людмилі🤔🤔🤔

keyboard_arrow_up