Не звертайтесь до громади, як до грішників, які повинні покаятися

Не звертайтесь до громади, як до грішників, які повинні покаятися

Пройшло вже більше тижня, як розпочався Великодній піст.

Це найважливіший піст, що установлений православною церквою. Тож підходити до нього потрібно, мабуть, трохи інакше, ніж пропонує нам один із настоятелів церкви, в своїй статті під назвою “Очищаємо душі”. Слова там сказані правильні. Та сказані вони не з любов’ю до ближнього, а як до грішників, які повинні покаятись.

Так, людина грішна і каятись потрібно. Та є питання: “На скільки каятись?” На день? На два? До чергових новин по телебаченню? До отриманих платіжок за комунальні послуги? Чи до несправидливості, з якою стикаються люди, майже щоденно. Складається враження, що святий отець звертався до людей не з любов’ю в своєму серці, а з думками, які є в його голові.

Дійсно, кожен з нас має прагнути до моральної досконалості і жити з чистою совістю. А саме піст дає очищення душі і тіла.

Відео дня

Тільки, щоб розпочати піст, потрібно до нього  підготувати організм людини. За три тижні до посту починається  така підготовка: перший тиждень — всеїдний, наступний назвали м’ясопусним і третій — масниця. Сам піст ні в якому разі не є голодуванням. Це лише заміна одних продуктів на інші. Під час посту можна вживати продукти рослинного походження, овочі (як свіжі, так і заморожені), гриби, фрукти, бобові, насіннячка, зелень прянощі, крупи, ягоди, соки, варення, пісний хліб, кисіль, чай.

Та не всі можуть входити в повноцінний піст. Вагітні жінки, ті, що в дорозі, хворі, люди похилого віку можуть застосовувати більш м’який  піст.

Кожен віруючий вважає  Церкву Божим домом. В храм Божий ідуть прихожани з вірою і любов’ю до Батька Небесного і Його Сина Ісуса Христа.

Любити силою своєї душі — це найбільша заповідь. Любов до ближнього дає нам надію на промінь божественної любові до нас. Тільки не виходить у нас любити того ближнього. Закликаючи когось бути смиренним і покаятися в гріхах, сам вважає себе тим ближнім. Можна, звичайно, викарбовувати на камені в Пушкінському сквері 10 Божих заповідей (як пропонує цей служитель церкви).

Та, поки чиновник меншого за рангом буде сприймати, як жертву, а не як ближнього, поки священик буде сприймати свого ближнього, як грішника, доти люди відчуватимуть несправедливість, і піст очистить тільки тіло.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up