"НЕБЕСНА СОТНЯ – АНГЕЛИ, ЯКІ ТРИМАЮТЬ УКРАЇНСЬКЕ НЕБО": ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ НА МАЙДАНІ ВШАНУВАЛИ АКЦІЄЮ

"НЕБЕСНА СОТНЯ – АНГЕЛИ, ЯКІ ТРИМАЮТЬ УКРАЇНСЬКЕ НЕБО": ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ НА МАЙДАНІ ВШАНУВАЛИ АКЦІЄЮ

Прикрасити дерева сьогодні прийшли студенти, які власноруч вирізали паперових янголів

Пам’ять учасників Революції Гідності, що загинули 18 лютого 5 років тому, вшановують у Києві. З ранку на Алеї Героїв Небесної Сотні близько 200 людей прийшли до храму Архістратига Михаїла та українських новомучеників.

Священики Православної Церкви України відслужили панахиду. Потому родичі загиблих, учасники Євромайдану та просто громадяни поклали квіти біля монументу загиблим.(пише 5 перший, український, інфомаційний)

"Ця рана не гоїться, і дуже важко це переживати, але, з часом, вчишся з цим жити. Ми мусимо довести до кінця ті зміни, які почали наші рідні. Боротьба триває за справедливість і покарання винних. Зі злом треба боротися", – переконаний син загиблого героя Сергія Бондарчука Володимир.

Відео дня

Опісля покладання квітів та панахиди розпочалася щорічна тиха акція "Ангели пам'яті", ініційована співачкою Анжелікою Рудницькою. Головна мета акції – розвісити білих паперових ангелів на деревах, що були свідками розстрілу мирних людей. Прикрасити дерева сьогодні прийшли студенти, які вирізали цих янголів власноруч.

"Ангел – це символ. Ми називаємо Небесну Сотню нашими ангелами, які тримають українське небо. Вони білі, вони символічні. Це чистота наших помислів і нашої пам'яті", – прокоментувала організаторка акції.

Також сьогодні у столичному Святомихайлівському соборі о 18:00 відбудеться панахида. А опісля центральними вулицями міста проведуть ходу пам'яті.

Нагадаємо, 18 лютого 2014 року розпочалися масові розстріли учасників Євромайдану. 

 

У "чорний вівторок" загинули 23 людини. Сотні були поранені.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up