Небезпечний майданчик зі штирями та недороблені доріжки: парк, яким він є сьогодні

Небезпечний майданчик зі штирями та недороблені доріжки: парк, яким він є сьогодні
  • Проблеми. Козятинчани нарікають на невирішені проблеми міського парку. Найперше — це аварійний дитячий майданчик.
  • Батьки скаржаться — діти граються поруч із металевими штирями.
  • Чому їх відразу не загородили — запитали у начальника Козятинського ЖКГ. А ще дізналися, коли нарешті закінчаться роботи по ремонту доріжок

У Козятині лише один парк для відпочинку. Є ще, звісно, стадіон, «Водокачка», «Талимонівка», але парк чи то сквер — лише один. Він зовсім невеличкий, порівняно з парками у інших містах, наприклад, у Хмільнику чи в Бердичеві. Парк невеликий, але проблем у нього багато — і недокладені тротуарною плиткою доріжки, за які взялися ще восени минулого року, і аварійний дитячий майданчик, який лагодять вже більше місяця, і дерева, які постійно підрізають та кронують, залишаючи одні стовбури…

Наразі проблемою номер один є небезпечний дитячий майданчик. До слова, у парку їх лише два і той, що новіший —  аварійний.

На початку лютого невідомі понівечили його — обламали частину опори на ігровому комплексі. Згодом козятинчани почали писати про це у соціальних мережах, відмічаючи наше видання і очільницю міста. Мовляв, візьміть на контроль. Адже на цьому майдачнику найчастіше грається малеча нашого міста. Гірки там невисокі, штучне покриття м’яке, завдяки цьому діти не падають у болото чи на асфальт, як то може бути на старому майданчику, який знаходиться в іншій частині парку.

Відео дня

Через деякий час після допису-скарги міський голова Козятина Тетяна Єрмолаєва написала у себе на сторінці: «Поставлю це питання на контроль в управлінні ЖКГ. Маєм дуже прикру ситуацію по стану споруди, майданчики всі передані на баланс «Чистого міста», багато з них встановили і не закріпили для обслуговування, впевнена була, що процес налагоджений і контролюється. Ніхто не відміняв людський фактор, там щоденно працює двірник, вона мала донести це до керівництва. Безпека дітей на першому місті. Найближчим часом працівники приведуть у відповідність майно, відремонтують, замінять і встановлять неіснуючі деталі. Фарбувати будуть при сприятливих погодніх умовах».

З того часу пройшло вже півтора місяця. Спочатку майданчик загородили червоною стрічкою. Згодом вона розтріпалася і кудись зникла, нової не вчепили. Поламані деталі з ігрового комплекса демонтували, залишивши металеві кріплення, які схожі на штирі і мають гострі кути. Нині друга половина березня, вже потепліло і діти з батьками вийшли у парк. Козятинчани знімають відео і скаржаться — діти бігають і граються, а поруч небезпечні металеві штирі.

«Прийшли вперше в цьому році в парк і просто шоковані. Частину ігрового комплексу відремонтували, а іншу частину зняли і просто залишили травмонебезнечні штирі. Діти бігають, і раптом, хтось впаде, це просто жах… Будьте обачні…» — написала  Людмила Семенюк

За коментарем ми звернулися до Івана Вовкодава, начальника Управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради. 

— Питання стосовно майданчика частково до нас. Я повідомлю у «Чисте місто» і вони огородять. Вони зняли зламані деталі на ремонт і повинні огородити, дякую, — сказав  він.

Тож сподіваємось, що найближчим часом майданчик огородять і полагодять, адже у Козятині не так багато місць, де може погратися малеча.

Коли верстався номер, у середу 22 березня, наші журналісти помітили, що гірку з небезпечними штирями загородили червоною стрічкою. Але вона тут ненадовго, діти чіпляються за неї та розтягують. Від цього місце не перестає бути небезпечним. Адже діти можуть перелізти попід стрічку. Тож батькам слід бути уважними, а дітям — обережними. Чекаємо швидкого та надійного відновлення майданчика.

Тепер перейдемо до доріжок у парку. Пам’ятаєте, їх почали роботи в холодний листопад минулого року. Для козятинчан це була неабияка новина, оскільки старі доріжки — це суцільне болото та вибоїни, окрім тих, звісно, що зробили у попередні роки.

Наразі морозів уже немає, а роботи в парку чомусь затихли, хоча за логікою має бути навпаки — весна, все оновлюється, мала б відновитися й активність робіт на доріжках.

Та бачимо, станом на 22 березня, що одна з головних доріжок так і незакладена. Робітників поруч не видно, тільки насипані купи піску та щебеню, які після зими порозсувалися. Чому так  і коли планують завершити ремонт доріжок у парку ми теж запитали в Івана Вовкодава. Він прокоментував — роботи планують закінчити найближчим часом.

— Думаю, в рамках двомісячниках благоустрою все завершимо, — сказав Іван Вовкодав. — У першу чергу — це доріжка, яка веде від центру в напрямку податкової.

Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Читайте також:

Тротуари будуть чистими? У Козятині придбали підмітально-прибиральний автомобіль з мийкою

Прибрати прибрали, але…

«Ці стовбури посохнуть і парку не буде»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oskar Schastlivyi

    Город Казатин, сплошная барыжная помойка, дорог нет, тротуаров нет, руководство: кровожадное ВОРЬЁ!  Сквер "три тополя" какой-то идиот назвал парком!?
  • Козятин Вело

    Та це не важливо,головне танк знести або змінити назву вулиці!

keyboard_arrow_up