Немає договору на вивіз сміття? За це є покарання — від 340 до 1700 гривень

Немає договору на вивіз сміття? За це є покарання — від 340 до 1700 гривень
  • Благоустрій у Козятині забезпечує один сміттєвоз та 104 сміттєвих контейнери, якими опікуються два комунальні підприємства.
  • Владці вкотре нагадують, що чисте місто починається з самих козятинчан
  • І додають, що якщо немає договору на вивіз сміття, то можна отримати штраф до 1700 гривень.

Чистота і прагнення до порядку повинно бути в нашій свідомості. Забрати сміття після пікніка у лісі, не викидати відходів у непризначених для цього місцях, хоч раз долучитися до спільного прибирання в рамках акції – цього достатньо аби зробити наше місто кращим.

Проте не всі козятинчани прагнуть зробити чистим своє місто. У законі «Про відходи» чітко прописані обов’язки громадян у сфері поводження з твердими побутовими відходами: за їх вивезення потрібно укладати договір з організацією, яка визначена виконавцем таких послуг — КП «Чисте місто».

Винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність.

Відео дня

«Зокрема, відсутність договору на вивіз сміття є порушенням законодавства у сфері житлово-комунального господарства та нормативів з поводження із побутовими відходами, і передбачає покарання за вказаною статтею у формі штрафу розміром від 340 до 1360 грн. для фізичних осіб та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності», — повідомляють чиновники Козятинської міськради.

До речі, за поводження з відходами несуть відповідальність й самі чиновники. Вони здійснюють контроль за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на своїй території та несуть за це відповідальність.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували 12:40 "Укрзалізниця" відкриває нове сполучення до курортного Трускавця (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up