«Невгамовний» голова ОСББ: «Заспокоюся, коли замінимо вікна і збудуємо комини»

«Невгамовний» голова ОСББ: «Заспокоюся, коли замінимо вікна і збудуємо комини»
  • «Напишіть в заголовку:«Коли він заспокоїться?» — так жартують про свого завзятого голову ОСББ мешканці 8-ма Гвардійської 71/73, де вже облаштували майданчик для відпочинку, зробили тротуари, а тепер взялися за проблемну каналізацію.
  • Попереду — ще багато справ. «Люди у нас дуже дружні. Справимося.» — каже Дмитро Поплавський

Якщо минулої зустрічі з мешканцями 8-ма Гвардійської 71/73 ми зустрілися випадково, то цього разу вони нас запросили. Ще зовсім нещодавно в кімнатах багатоквартирних будинків цього ОСББ мокріли стіни, а на дворі тягнуло трохи смородом. Коли ми приїхали за вказаною адресою, то побачили, що біля під’їзду все розрито, а на обличчях людей посмішка. 

На радощах жартома представника преси зустріли і кажуть:

— Ми вам заголовок вже придумали. В заголовку так і напишіть «Коли він заспокоїться?», — зустріли жартом місцеві мешканці представника преси. Мова йшла про голову ОСББ будинків 71/73 Дмитра Поплавського.

Відео дня

—  Розповідайте, пане Дмитре, чим ви перед людьми «завинили»?, — звертаємося до голови ОСББ. 

 — Я не знаю, а людям видніше, — каже голова.

— Розкажіть, що це у вас за розруха в дворі між будинками?

— Проводимо каналізацію, ставимо труби новенькі, міняємо стояки, міняємо повністю каналізацію від будинку до вигрібних ям, — говорить Дмитро Поплавський і показує трубу, яка відслужила своє. Металеву трубу корозія з’їла майже повністю. Дмитро знайшов в ній маленьку дірку і нігтем пальця розширив пробоїну мабуть в десятеро.— Це вже останній під’їзд, замін труб водовідведення у 73-у будинку заміну зробили повністю. У 71-у будинку в одному під’їзді також труби замінили.

— З каналізацією зрозуміло, а вода? Ви замінили труби тільки від будинку до кринички водогону?

— Це дійсно так. Ми замінили труби тільки в будинку і, знаєте, різниця є. Із старими трубами рідко в кого водяний фільтр служив близько місяця. Зараз фільтр може служити близько трьох місяців. Весь час вода тече прозора. Бувають випадки коли водяники замінюють у водній магістралі заслінки, тоді вода тече брудна. А так вода тече прозора.

— Ви купуєте матеріал і замовляєте ремонтні роботи за кошти, зібрані в ОСББ, чи є ще якісь джерела фінансування?

— Матеріал на роботи ми закуповуємо за кошти ОСББ. За ремонтні роботи половину сплачує ОСББ,  половину — мешканці будинків. Вся проектна вартість матеріалу і робіт 48 тисяч. Вся складність робіт будинків такого типу полягає в тому, що у них немає підвального приміщення. До зливних труб треба добиратися з допомогою перфоратора і кваліфікації будівельників. Нам з хлопцями повезло, працюють дуже швидко, що не суперечить якості робіт.

— Вже був хтось, хтось цікавився вашим проектом і хоче зробити так у своїх будинках?

— Приходили, цікавились, чи будуть так робити у себе — то вже їхня справа.

— Коли ви «заспокоїтесь» ваші сусіди знати хочуть…)))

— Так вони жартують із заголовком. А нам ще треба замінити вікна в під’їздах і відремонтувати димарі. Тільки то вже проекти наступного року. Люди у нас дуже дружні, вони не відмовлять. Тільки потратились на воду, водовідведення, вони заслуговують на фінансові канікули. Так що доведеться зимувати з протягами у під’їздах. Можливо завершиться війна і буде якась допомога від міської ради. — сказав на завершення нашого візиту голова ОСББ

Читайте також:

У молодих — перемогла дружба, у змаганні ветеранів була справжня заруба

Ловили амури по 16 кіло і сомики більше кілограма. Везло й коту Мурку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up