Невідомі комахи атакують Титусівку

Невідомі комахи атакують Титусівку
Такі комахи надокучають Роману Ясінському
  • Господар з села Титусівка вперше в своєму житті почав війну з комахами.
  • Днями він прокинувся і помітив, що вся стіна його будинку встелена невідомими мурахами.
  • Їх було тисячі

Власник помешкання такому сусідству не радий. Він відразу почав шукати, що це за комахи, і як їх можна позбутися.  

- Вони масово з’явилися на подвір’ї, є на городі, пробираються через тріщини у фундаменті у хату. Уже заповзають до інших людей, дуже наглі. Вони може можуть переносити якісь інфекції, хвороби. Нащо мені ці клопоти? Днями у нашому селі  померла одинока стара жінка, так вони на її обійсті господарюють, їх дуже багато, як з ними боротися, ніхто не знає, - розповідає житель Титусівки Роман Ясінський.

Чоловік випробував для непроханих гостей чималий арсенал препаратів, він почав шукати підмоги у фахівців Держпродспоживслужби, в підприємців, які спеціалізуються на реалізації препаратів проти бур’янів та комах. Фахівці перегорнули наявні каталоги та альбоми, але аналогів титусівській мурашні не знайшли.

Відео дня

- Я звертався до працівників Держпродспоживслужби. Ніхто не знає, що це за комахи. Потім дзвонив до мене керівник сектору надзвичайних ситуацій обласної адміністрації. Він припустив, що це шкіроїд. Я подивився, що шкіроїд без крил, а ці комахи з крилами різних відтінків, вони не однакові, з плямами темного кольору, але не чорні, шість смужок, двоє вусиків, – каже пан Роман.

Чоловік розповів, що боровся з напастю різними методами: і нашатирем із водою кропив, і дихлофосом труїв. 

– Деякі від дихлофосу падали, але їх дуже багато. І на другий день з’являлися нові. Потім я купив флакон засобу за 1000 гривень і їх стало менше. Коли похолодало, вони поховалися. То зараз єдине, що рятує від них, це дощі і холод, - додає пан Роман Ясінський.

Щоб провести дезінфекцію, чоловікові потрібно витратити понад 2000 гривень. Таку суму йому озвучили у приватній структурі. Пенсіонер відразу відмовився, бо це вся його місячна пенсія. Як боротися далі із мурахами, він не знає. Сподівається, що інші селяни також будуть домагатися, аби дезінфекцію робили за кошти бюджету громади.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up