«Ніяких корабликів, камер та шарпунів. Ловимо на вудку, спінінг і фабричною блешнею»

«Ніяких корабликів, камер та шарпунів. Ловимо на вудку, спінінг і фабричною блешнею»
  • Скоро сезон. У неділю, 8 травня, рибалки товариства «Трофей» зібралися біля колгоспного ставка. Мета заходу – обрати голову товариства і навести лад біля водойми після відпочиваючих.
  • Про що говорили і що вирішили – у нашій розповіді

Запланували зібрання на 10 годину ранку. До присутніх, яких зібралося близько 40 осіб, звернувся активіст Юрій. 

— У нас на порядку денному три основних питання і різне. Тільки ми сьогодні нічого не вирішимо, тому що нас мало зібралося. Коли ми створювали товариство, то написали статут і його треба виконувати. Записали, що для правочинних рішень потрібно, щоб зібралося не менше двох третин від зареєстрованих. Зібратися в такій кількості в нинішніх умовах практично неможливо. Хто з рибалок клубу пішов на фронт, хто служить у теробороні. У зв’язку з тим, що ми стали Хмільницьким районом, нам треба переписати документи на водойму і внести зміни у статуті. У нас в товаристві 357 рибалок, а з практики минулих років ми збиралися в найбільшій кількості близько 90 осіб, –  сказав пан Юрій.

Відео дня

Після сказаного активістом між рибалками почалося жваве обговорення і пропозиції. Вирішили, що треба обрати голову товариства з числа осіб, які багато роблять для клубу. А він нехай створює команду, з якою йому буде комфортно працювати.

Після голосування новим головою «Трофею» обрали Бориса Тихонського. Йому й доручили створити ревізійну комісію, яка буде займатися передачею документів від попередника, якому не виходить залишатися головою клубу і він склав із себе повноваження. Адже без передачі документів і відомості залишку коштів товариства на зариблення, невідомо скільки в клубі рибалок є платоспроможних осіб. Кажуть, гроші на життєдіяльність клубу близько 70 осіб і на рахунку товариства є 5 тисяч гривень. Всі фінансові питання і зміни в статуті повинен вирішити новообраний голова зі своєю командою, а вже потім можна буде вирішити, скільки потрібно ще зібрати коштів – погодили рибалки.

►Ми ніколи двома третинами не зберемося треба прописати в статуті, що рішення приймаються більшістю голосів на зібранні

Коли голову обрали, в клубі нагадали: «Ловимо рибу лише на вудку чи спінінг і спінінг з фабричною блешнею. Назавжди забуваємо таку ловлю риби, як кораблик, з допомогою камери і шарпань».

Друге питання порядку денного також почали з обговорення. За словами рибалок, відпочиваючі біля води часто-густо залишають після себе сміття, а на зауваження інколи посилають рибалок клубу за адресою російського корабля. 

– Я зробив зауваження такій відпочиваючій компанії, – розповідає рибалка Леонід, – а вони тільки нахамили мені. І що я один проти компанії молодих людей зроблю? Буду далі їх до порядку привчати – так в кращому випадку можу стати учасником запливу в одязі і взутті, –  з почуттям гумору завершив свою розповідь пан Леонід. 

Як протистояти такому явищу законними методами, в клубі рибалок не знають. Ставили ємності для сміття. Та нові мішки, поставлені біля водойми, невідомі особи забирають із собою. Була пропозиція, якщо відпочиваючі залишають після себе сміття і на зауваження реагують в агресивній формі, треба рибалкам гуртуватися і з хамами на природі проводити роз’яснювальну роботу. Така пропозиція не була підтримана по тій причині, що конфліктна ситуація частіше завершується розбірками поліції, ніж рукостисканням сторін.

Говорили рибалки і про ще одну неприємність. До ставу із сільського ставка перебралися канадські сомики (народні назви синодонтис, булхедон, бичоголов). Ця риба, за оцінками рибалок, створює дві проблеми. Вона виїдає ікру інших риб та розводиться у великій кількості. Було запропоновано при черговому зарибленні запустити в ставок види хижих риб, таких як судак та щука. 

— У Водокачку запустили, – каже інший рибалка. – Тільки сомиків там менше не стало.

Підняли в клубі питання незаконної ловлі риби сітками сторонніми особами. Вирішили збільшити кількість нічних чергувань.

Коли вирішили питання по суті, взялись до прибирання території. Рибалки, озброївшись граблями та мішками, розділилися на два табори і від місця збору пішли понад ставом на зустріч одні одним.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    На алкоту невиховану треба поліцію викликати і хай працюють

keyboard_arrow_up