Носій смерті перетворили на символ віри і життя

Носій смерті перетворили на символ віри і життя

Пройшов фестиваль, де визначали, яка насправді ціна миру

Життя на Українській землі… Життя, котре оберігають багато синів та дочок України,  проходячи справжнє пекло на східному фронті. Приносять його в ім’я Перемоги, Миру та Добробуту нашого народу. У невизнаній війні. Заради того, щоб ми із Вами жили.
Та і сам Христос дає себе у відкупительну жертву любові, щоб дарувати життя людству.
Родиний фестиваль МИРУ для  ветеранів АТО: "Зустрінемось"! З війни -до миру!” відбувся 27 травня  у Києві на ВДНХ. Захід дав можливість зустрітися багатьом побратимам та родинам воїнів. В черговий раз — пригадати суспільству, яка ж насправді ціна майбутнього Миру на нашій землі.
Незабутній колорит надали фестивалю виступи багатьох артистів та різні змагання для дітей та юнацтва влаштовані організаторами.
Майстер класи, що проводилися художниками-волонтерами Валентиною Слюсар та іншими майстрами прикладного та народного мистецтва прививали присутнім любов та зацікавлення українським мистецтвом та народною творчістю, що складає вагомий пласт нашої традиції та звичаю.

Представляючи ГО “Фронтова капеланія Шлях Єднання”, я особисто також мав чудову нагоду провести майстер-клас “Полум’я Звитяги”. Разом із дітьми фронтовиків загиблих воїнів, та іншими бажаючими ми перетворили гільзи, (носій смерті) на свічки, (символ віри і життя). Розписали їх мотивами трипільського орнаменту, що символічно читається, як “жертва во ім’я життя”.

Також перед іконою “Богородиця Єднання” у короткій молитві духовно поєдналися із цілими поколіннями борців за Свободу. Познайомились присутніх із молитовною спільнотою “Вервиця Перемоги”. Всі відчули єдність Українського духу, що поєднює українців — незалежно від місця знаходження — чи то на фронті, чи то на рідних теренах, чи в то діаспорі за кордоном.

Відео дня

На завершення всі учасники майстер класу, заливши натуральним воском власноруч розписані гільзи-свічечки, бережно, як дорогоцінну річ, що стане сімейною реліквією, понесли їх до своїх родин та домівок.

Микола МЕДИНСЬКИЙ, фронтовий капелан

Автор фото: Іванна -Калина Костюк, Сергій Лисенко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up