Нове для строковиків. Про зміни у військовому призові

  • В Україні військовий призов навесні 2021 року проходитиме для строковиків за новими правилами. 
  • Якщо раніше призовників спершу направляли до навчальних центрів, а потім розподіляли по військових частинах, то зараз концепція змінилася.

Тепер призвані на строкову військову службу будуть відразу направлятися безпосередньо у частини. Про це передає АрміяInform.

Також повідомляється, що точної цифри новобранців призову «Весна-2021» у Вінницькому територіальному центрі комплектування ще немає. Проте орієнтовно очікують не менше ніж 700 призовників.

— Цього року призовники проходитимуть базову підготовку одразу у військових частинах, — заявив офіцер сектору комплектування територіального центру комплектування, підполковник Роман Потерлевич.

Відео дня

Там строковики складатимуть присягу, вивчатимуть особливості служби, спілкуватимуться з командиром і визначатимуться з професією. І тільки після цього їх направлять до навчальних центрів для навчання конкретній військовій спеціальності.

Підполковник схвально висловлюється про таке нововведення і зазначає, що для командирів частин воно — на руку. Адже офіцерам вже після спілкування з призовниками буде простіше визначити, хто на що здатний і кому яка спеціальність краще підійде.

Попередньо збільшили кількість місць прикордонники.

— Якщо під час минулого року до прикордонних частин ми призвали близько 30-40 осіб, то нині плануємо понад сотню. Цифри ще досить приблизні, та підготовка триває активними темпами вже кілька тижнів. Це і уточнення списків, вивчення справ, розпочали роботу медичні комісії, — розповів офіцер.

Перші відправки призовників до військових частин заплановано на квітень.

 

Читайте також:
Козятинський ЦНАП відновлює приймання заявок на послуги сервісного центру МВС
Скільки нашому бюджету коштує членство в «Асоціації міст України»?

Ольга Бобрусь


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up