Новий рік - горе грошам

Новий рік - горе грошам

Неупереджений погляд на організацію новорічних свят у Козятині черговий раз переконує в невиправданому витрачанні чиновниками коштів громади

 

Півмільйона мила

У плані закупівель відділу культури, розміщеному на сайті міськради в розділі «Прозоре місто», першим пунктом значиться МИЛО, на придбання якого вищезгаданому структурному підрозділу знадобилося аж чотири з половиною тисячі гривень. Будь-хто зі здоровим глуздом навіть без калькулятора прикине: за ці гроші можна купити мінімум 450 кусків не найдешевшого мила і близько 700 кусків у його бюджетному варіанті.

Питання на засипку: навіщо відділу культури така гора? Найбільш вірогідними нам здаються дві версії. Перша – працівники змагаються у видуванні мильних бульбашок, які символізують успіхи нинішньої міської влади. Є, щоправда, й інші припущення щодо символіки пузирів, але не будемо переходити на особистості.

Друга версія використання такої кількості мила відділом культури пов’язана, мабуть, з особливостями стосунків з начальством. Це, звичайно, можна було б робити і без мила, але з ним виходить краще?

Відео дня

 

300 тисяч гривень на все про все

Ну та Бог із ним, тим милом! Це дрібниця на фоні того розмаху, з яким міська рада влаштувала новорічні святкування. За попередніми даними, платникам податків це обійшлося майже в триста тисяч гривень. Гуляти, так гуляти!

Кажуть, скільки людей, стільки й думок, всім не вгодиш. Але неупереджений погляд на організацію новорічних свят у Козятині черговий раз переконує в недолугому й невиправданому витрачанні чиновниками коштів громади. Якщо в перший рік це можна було списати на недосвідченість міського голови, то після трьох років правління, це вже дратуюча закономірність. Пройдемося по пунктах.

 

Святкова ілюмінація

З невеликою натяжкою цю статтю витрат можна віднести до позитиву. Свято є свято, і яскрава ілюмінація є необхідним атрибутом створення радісного настрою. Але помітне збільшення кількості і якості гірлянд явно не гармоніює зі станом дорожнього покриття і тротуарів, які взимку навіть у центрі міста бажають бути кращими. Тож не дивно, що, як тільки засвітилася новорічними вогнями ялинка, соцмережі відреагували жартом про надію мера: «Може, якщо повісити більше гірлянд, люди не помітять нечищених доріг?»

 

Концертна програма

У цьому році міська влада ощасливила містян… Врешті, кого ми дуримо? Міська влада ощасливила деяких широко відомих у вузьких колах артистів ласими гонорарами за рахунок міського бюджету. Так що класичне питання «За чий рахунок бенкет?» в нашому випадку має очевидну відповідь: за кошти платників податків. Доцільність цієї статті витрат досить сумнівна. Звісно, бюджет такого міста як Козятин не дозволяє запрошувати солідних естрадних зірок, виступ яких дійсно став би подією. То чи варто витрачати кошти на виконавців рівня Сашка. Невже і ВІА “ТоШоНадо”, яких, судячи зі статистики переглядів в Інтернеті, навіть безкоштовно не особливо слухають? На оплату їх послуг скинулося усе працююче населення Козятина, а виступ подивилося кілька сотень.

Сценічні імена заїжджих зірок сумнівного масштабу самі по собі складаються в риторичне питання: Невже Сашко (не той, що Невже, а той, що міський голова) не розуміє То, Шо Надо примусити креативити відділ культури, відпрацьовуючи своє утримання за рахунок бюджету, тоді свято буде не гіршим, хоча значно дешевшим. От хоча б конкурс на найбільшу мильну бульбашку організували, а то що, даремно стільки мила купували?

 

Коли в країні війна

А якщо серйозно, то навіть з духовної точки зору витрачання таких сум на розважальні заходи в часи економічної скрути і війни є гріхом. У бюджеті є гроші, і міська влада не знайшла нічого кращого, як втулити їх в розкрутку маловідомих артистів, оренду сцени і далі за списком? А давайте на мить уявимо, що міський голова згадав про суть Різдва і скоротив видатки на гуляння на дві третини. На сто тисяч теж можна гарне свято організувати! І навіть на п’ятдесят! А на двісті тисяч можна було б закупити продуктові набори до святкового столу для одиноких нужденних пенсіонерів, інвалідів. Знаєте, скільки їх є в нашому місті? І ясно, що артисти з дивними прізвищами точно не добавили в їх убоге існування новорічно-різдвяного настрою.

 

Стан найбільш людних місць

Новий рік і Різдво для українців такі події, що вони відмовлять собі в останньому, але стола накриють. Тому не дивно, що напередодні свят найбільш людними місцями були ринки й магазини. При цьому треба було молитися усім святим, аби повернутися додому цілим і неушкодженим. Стан доріг і тротуарів на вулицях Січових Стрільців, Василя Земляка, частини Грушевського та багатьох інших – то суцільна катастрофа для пішоходів – лід, притрушений снігом.

Панове з міської ради, змилуйтеся, наявність міської лікарні не привід наражати городян на небезпеку забоїв та переломів кінцівок!

Справедливості заради треба відмітити, що комунальники стараються, як можуть, але їхніх ресурсів – як трудових, так і технічних – явно недостатньо.

Так і буде продовжуватись, якщо мер і надалі розтринькуватиме гроші, зароблені міською громадою, замість спрямування їх на куди більш важливі справи.

А взагалі, козятинці, зі святами вас! Якщо будемо слухняними, може наступного разу Дід Мороз покладе нам під ялинку кращого мера. І депутатів.

З Новим роком!

Олекса Довбуш

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іван

    пані Тетяно, престаньте нити та наговорювати на мера. Свято вдалось, а все інше - Ваші хворі заздрощі!
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up