Новий розгляд справи: побиття школярки, яке знімали на відео, розглянуть ще раз

Новий розгляд справи: побиття школярки, яке знімали на відео, розглянуть ще раз

Сьогодні, 1 грудня, Вінницький апеляційний суд направив матеріали резонансної справи про побиття школярки на новий судовий розгляд до Богунського районного суду міста Житомира.

Нагадаємо, в лютому цього року дівчата жорстоко познущались над ровесницею (відео). Тоді в соцмережах з'явилося відео, як дівчата виясняли любовні стосунки. Не зважаючи на вмовляння своєї жертви, продовжували наносити удари руками та ногами по обличчю, спині та голові. Василь Маліновский написав у ФБ і виклав відео побиття: «ОЦІ ХАЖИНСЬКІ І ЖЕЖЕЛІВСЬКІ, ТВАРІ ТАК ВИРІШУЮТЬ ПИТАННЯ, ЩО НА ДАНИЙ МОМЕНТ ЦЕ ДИТЯ ЗНАХОДЯТЬСЯ В ЛІКАРНІ»

На відео видно, як потерпіла дівчинка сидить на землі, а інші двоє дівчат б’ють її ногами і руками, час від часу тримаючи за волосся.

За інформацією поліції, усі четверо знайомі між собою та підтримували стосунки, хоч і мешкають у різних місцях та навчаються у різних школах. Конфлікт виник через хлопця.

Відео дня

«17 лютого троє дівчат призначили зустріч іншій нібито для розмови. Разом відійшли у безлюдне місце поблизу закинутої будівлі у с. Хажині Бердичівського району. Там спілкування між школярками швидко перейшло у побиття потерпілої. Під час цього одна з кривдниць усе фільмувала за допомогою мобільного. Згодом, увечері цього ж дня, виклала запис у соціальну мережу», – розповіли тоді у ГУ Нацполіції.

Наразі відомо, що суд скасував ухвалу останнього, якою двох обвинувачених у хуліганстві звільнено від кримінальної відповідальності та передано на поруки педагогічним колективам тамтешніх медінституту і міського колегіуму відповідно. Провадження по справі за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України суд вирішив закрити. Про це повідомляє пресслужба суду.

Однак колегія суддів ВАС постановила: справу заново розглядатиме перша інстанція.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up