Нововведення у сімейній медицині міста

Нововведення у сімейній медицині міста

Тепер до лікаря без черг

У ексклюзивному інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” директор  міського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Родогощина розповіла про зміни, які відбудуться в прийомі громадян.

— З 1 грудня ми впроваджуємо попередній запис пацієнтів на прийом. Для того, щоб покращити умови  прийому пацієнтів, уникнути черг, скоротити час очікування, адміністрацією закладу було прийнято дане рішення.  

Відео дня

— Як це буде відбуватись?

— Запис проводитиметься в телефонному режимі. Зателефонувавши за даними номерами: 0636356777, 0960084085,  та 2-22-44, пацієнту буде призначено час, коли він має прийти на прийом до свого сімейного лікаря.

— А якщо пацієнт захворів неочікувано?

— Для пацієнтів з гострою патологією кожну годину буде відводитись певний час. У такому випадку пацієнт, зателефонувавши, записується в день прийому.

 

Гіпертонікам знову є безкоштовні ліки за урядовою програмою “Доступні ліки”

Запитала газета у Юлії Володимирівни про збої у фінансуванні держпрограми на безкоштовні ліки гіпертонікам.

— Щодо урядової програми «Доступні ліки». Так, протягом року для жителів міста ситуація була напружена у зв'язку з недостатністю коштів, оскільки програма урядова, кошти розподіляються на рівні обласного департаменту охорони здоров'я. Місцева влада, при всьому своєму бажанні, не може її фінансувати. З початку року на Козятинський район, в тому числі місто Козятин, було виділено 1 млн 663 тис. грн. Із цієї суми жителям міста розподілили 120 тисяч (при тому, що населення міста складає близько 30% від населення району). На чисельні звернення адміністрації закладу, мера міста до Департаменту охорони здоров'я, у вересні ми отримали ще 60 тис. грн. Ви розумієте, наскільки це мізерна цифра.

На сьогоднішній день наш заклад отримав додаткові кошти. Пацієнти, які користуються програмою «Доступні ліки», можуть звертатися до обраних ними сімейних лікарів за відповідними рецептами. Коштів вистачить до кінця року.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lydmila Moshkovskaya-Mormutko

    якщо я район помирай?

    New Bot reply Lydmila Moshkovskaya-Mormutko

    Дивись коментарь в відео перед смерттю...)))) там все пояснюють,  томо що журналіст не вдаха не взмозі вірно статтю написати... З 1500000 грн  місто отримало на той час лише 120тис. решта в районі лишилась...
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up