Обличчя вокзалу в одній людині

Обличчя вокзалу в одній людині

На дальней станции сойду,

Запахнет мёдом…

Живой воды попью у журавля,

Здесь всё моё, и мы отсюда родом…

(З пісні минулих років).

У кожного з нас є такий куточок на дні серця, куди неодмінно найчастіше приводить пам’ять. Це вогні житейського причалу. Переважно, станція чи вокзал, нині величний залізничний комплекс — вокзал, звідки ми вертаємось з далеких доріг. Це той житейський причал — Козятинський наш вокзал, од якого нам найдальше щоразу світять вогні, осяваючи стежки і дороги. Хтось, читаючи ці рядки, пригадає і свою юність, і молодість, і перші свої подорожі, які починались з ще старовинного вокзалу Козятин.

…Скільки себе пам’ятаю, жили ми близько вокзалу. Можна впевнено сказати, що і виросли із вокзалом, бо кожного дня їхали чи повертались із доріг. А ввечері любили дивитись, як світять вогні такого безмежного, красивого Вокзалу. Здається і всіх працівників цього причалу ми знали в обличчя. За стільки років, нині вони вже стали ветеранами праці, поважними людьми, професіоналами своєї справи. У колективі — 40 людей. Є нова надійна зміна, поповнився й технічний персонал.

А незмінними залишилась любов до своєї праці, до свого покликання! Як 20 літ тому, і нині перетинаються мої дороги, коли знову приходжу сюди, на вокзал, щоб відправитися в чергову мандрівку.

Відео дня

Багато хто знає працівницю вокзалу Світлану Кузьмину. Її образ, світло душі, її вдумливого, серйозного погляду, ерудованість та освіченість осяває з кожною зустріччю! Бачимось, звісно, на вокзалі. З-поміж інших, її виокремлюють привітність з колегами, висока відповідальність, стримані манери, інтелігентність у спілкуванні. Адже ім’я її — Світлана — відповідає призначенню світла для когось, світити добротою, чуйністю, увагою, усією багатогранністю своєї прекрасної душі.

У професійний День залізничника хочеться щиро привітати Світлану Кузьмину — чергову по вокзалу, та її колег! Ми дякуємо ВАМ, залізничники, людям невтомної, наполегливої праці, хто щомиті відповідальний за безпеку пасажирів у дорозі, за день нинішній, коли не вщухає життєдайний струмінь цієї станції, з перону якої відправляються численні шалені пасажири!

Галина Верба

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up