Обраховують чи помиляються? Покупці скаржаться на продавців магазину

Обраховують чи помиляються? Покупці скаржаться на продавців магазину
Покупці кажуть, що в магазині часто обраховують. Продавці запевняють – це просто помилка

Ситуація. На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулася група людей, переважно літнього віку. Вони повідомили, що у магазині на Білій Казармі, де вони часто купують продукти,  продавці систематично обраховують їх на значні для пенсіонерів суми. 

 

Першим, з ким ми поспілкувалися, був Володимир Довгаль. Від нього ми дізналися, що він нещодавно переніс інсульт і розбірка з продавчинею, якщо й пішла йому на користь, то тільки у фінансовому плані, адже, за його словами, він був обрахований на 19 гривень. Продавчиня гроші повернула, але покупець ставить  питання: Чому він має ціну купленого в магазині товару перераховувати після продавця? 
– Якби в цьому магазині був касовий апарат, то й питань, що продавці обраховують покупців, не виникало б. Коли при покупці товару чека немає, то як мені довести, що я там щось купував? – питає літній чоловік. 

Пан Володимир розповів, що після інциденту в магазині він зустрічався з завідувачкою магазину.

– Я їй розповів, як все було. Тоді вона запитала, чи повернула мені гроші продавець і чи вибачилася? «Значить помилилася», – відповіла вона, а за касовий апарат, щоб поставити в магазині, завідувачка промовчала, – сказав пенсіонер.

Відео дня

Чоловік не розуміє, чому саме так ставиться питання? 

– Виходить, що коли продавця спіймали на гарячому, то щоб працювати далі, їй достатньо вибачитись перед покупцем і повернути гроші, – каже пенсіонер. – Напишіть, що всі, з ким я мав розмову, підтримують мене в необхідності в магазині касових апаратів.

Ще один наш співрозмовник пан Іван розповів, що його у цьому магазині, хоч на невеликі суми, але обраховують систематично.

– Мені не завжди на ліки вистачає, для мене кожна гривня – гроші, – каже пенсіонер.

– А до завідувачки магазину ви зверталися? – запитали ми у пана Івана. 

– Ні, не звертався. Своє повернув та й все на цьому, – каже пан Іван

Почути точку зору завідувачки цього магазину нам не вдалося. Хоча з цього приводу ми  чотири рази були у магазині. Звернулися до працівників магазину, щоб ті допомогли зв’язатися із завідувачкою в телефонному режимі. Тільки вони сказали, що у них відсутній такий з’язок. 

З продавчинею ми поспілкувалися на другий день після інциденту з паном Володимиром. Вона підтвердила такий факт і запевнила, що це була просто помилка.  Почувши точку зору обох сторін, ми запитали двох покупців, які з покупками виходили з магазину, чи не було у них неприємностей у цьому торговельному закладі?

– Особисто зі мною такого не траплялося, але про чутки, що в цьому магазині обраховують, знаю, – відповіла пані Тетяна.

– Коли береш багато товару, продавці якось вираховують, кому можна зайвий платіж підсунути. Касовий чек буде дієвим тільки в тому випадку, коли покупці чеки будуть перевіряти, – каже пан Анатолій і додає: – Не всі продавці обраховують покупців, щоб на них заробити. В одних випадках буває, що треба закласти гроші за зіпсований чи вкрадений покупцем товар. Дається взнаки рівень заробітної плати. Продавець вважає, що за його старання платять недостатьньо і шукає справедливості на свій розсуд. І  як правило, вдаються до способу стороннього заробітку. Така психологія людини, – завершив свою думку пан Анатолій.

Після розмови з Анатолієм ми поцікавилися, як працюють продавці в супермаркетах. Про свою роботу погодилась розповісти пані Наталія. 

– Дійсно, майже кожного місяця ми покриваємо із заробітної плати недостачу товару. Охорона не може за всіма слідкувати. Нещодавно бабусю з апельсинами впіймали. Налякали її поліцією та й відпустили. Потім приходила знов. Тільки охорона вже за нею «по п’ятам» ходила. Нічого не вкрала, – розповідає Наталя.

–  Часто таке буває? – запитали продавчиню.

– Бабуся попалася, бо вона не знала про камери спостереження. Є «спеціалісти», що і камеру, і охорону обійдуть, – пояснила Наташа.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Alexandr Mironov

    МАГАЗИН ГОСПОДАРОЧКА  ТАЖ САМА СИТУАЦIЯ
  • Надія Пилипчук

    У м'ясній точці біля лікарні те ж саме
  • Венера Михайська

    Я завжди бажаю своїм знайомим якісного життя. Коли покупець у магазині, замість насолоди від придбаного товару, отримає стрес-це погано. Я у такий магазин більше не піду. Якби так робили усі, то суб'єкти  господарювання  подбали про якісні послуги.
    Крім того, частина покупців  своєю поведінкою сприяють таким ситуаціям (решта-копійки не потрібна, не беруть товарний чек тощо) Внаслідок такої поведінки страждають інші покупці, для яких кожна копійка важлива..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up