Обшуки в LetyShops: вінницькі айтішники просять розголосу (ОНОВЛЕНО)

Обшуки в LetyShops: вінницькі айтішники просять розголосу (ОНОВЛЕНО)
  • Сьогодні, 14 листопада 2018 року, у вінницькому офісі LetyShops розпочалися обшуки.
  • Обшуки проходять паралельно в офісі та квартирі власника компанії. Коментарі голови ІТ-асоціації Вінниці Дмитра Софини та прокуратури Вінницької області, читайте далі.
  • Є також відео з місця.

 

«Саме зараз у Вінниці проходить обшук однієї з найбільших ІТ-компаній «Letyshops» співробітниками Київського СБУ за рішенням Печерського суду. Ніяких документів співробітники не надали. Наразі, представники Vinnytsia IT-Association знаходяться на місці», — повідомляють на сторінці компанї у Фейсбуці.

Представники Vinnytsia IT-Association просять розголосу та максимального репосту. За словами голови ІТ-асоціації Вінниці Дмитра Софини, обшуки відбуваються в декількох місцях.

— Директора та засновника компанії закрили у квартирі п’ятеро працівників, які представилися Київським СБУ. Документів жодних не показували. Приїхали ДСНС, які відкривали двері. Приїхав адвокат, якого не пускали в кабінет. Є відео цього моменту, — розказує журналістці «20 хвилин» Дмитро Софина.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

На місце також приїхала й поліція. Декілька хвилин тому адвоката запустили. За словами Дмитра, поліції показали документи.

— Поліція сказала, що є кримінальне провадження. Паралельно відбуваються обшуки в офісах компанії. Але ці компанії не займаються програмним забезпеченням. Це вінницький стартап, який почав заробляти великі гроші, — каже Дмитро. За інформацією джерела, понятих та свідків не було.

— Коли викликали поліцію, співробітники СБУ надали їм документи, на підставі яких проводиться обшук, але адвокатам їх не показали. Діяльність компанії, за його словами, повністю зупинена і причин для обшуку не називають, — зазначає голова ІТ-асоціації Вінниці.

У прес-службі прокуратури Вінницької області жодної інформації про мету обшуків не надали. Зате прес-секретар СБУ області Ірина Алексєєва сказала, що слідчі дії проводять працівники Генеральної прокуратури України.  

На час обшуку двері до офісу компанії були зачинені. Зовні нічого не видавало те, що всередині відбуваються якісь дії за участі співробітників Служби безпеки чи прокуратури.

Ми натиснули на кнопку дзвінка та поцікавилися, чи можна отримати коментар від компанії щодо подій, про які вже говорять по всій Україні та за її межами. Голос на тому кінці повідомив, що ніяких коментарів поки що не буде та одразу попрощався з журналістами.

Після обшуку на facebook-сторінці «IT-Association Vinnytsia» з’явилося повідомлення, що за словами власника кешбек-сервісу «Letyshops» Ігора Гнатовського, він не розуміє причин обшуку компанії та житла правоохоронними органами. Попри це, компанія продовжує свою роботу і вирішує ситуацію — юристи вже готують юридичне обгрунтування й офіційну позицію.


 

Нагадаємо, що офіс компанії «LetyShops» знаходиться у Вінниці на проспекті Юності. Компанія є одним з найбільших кешбек-сервісів. Кількість клієнтів компанії становить близько шести мільйонів користувачів.

Варто нагадати, у березні 2018 року три вінницькі IT-компанії, Pillar, iPan, Vinconet, обшукали співробітники Служби безпеки України (СБУ).
Микита Панасенко, Ольга Бобрусь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віра

    Давно би так!!!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up