Обурені та виснаженні — у черзі за монетизованої субсидією

Обурені та виснаженні — у черзі за монетизованої субсидією
  • У вівторок, 19 березня, у відділені Ощадбанку на вулиці Героїв Майдану, 9 — черги з самого ранку. До кінця дня субсидію отримали понад півсотні людей
  • Грошима субсидію зараз отримають ті, кому вона була призначена до 31 грудня 2018 року.

У відділені «Ощадбанку» на вулиці Героїв Майдану, 9 з початку тижня — довжелезні черги. Ніде яблуку впасти.

Деякі приходять з самого ранку до відділення, аби встигнути потрапити до спеціаліста.

Журналіст «RIA-Козятин» поспілкувалася з людьми, почавши з питання «Хто крайній?»
— На вулиці шукайте, — почули ми у відповідь.
Ті, хто зареєстрований в електронній черзі на сайті «Ощадбанку», може сам обирати час, коли зручно прийти до відділення. Проте на практиці все одно потрібно вистояти чергу.
— Ви в електронній черзі записані? — запитує хтось в черзі
— У електронній мій батько записаний, а його сусідка — ні, — відповідає Людмила з Білопілля.
— То ви якось їх роз’єднайте.
— Як я можу їх роз’єднати, вони однокласники.
Чому нині такий ажіотаж у відділені, нам в банку так і не пояснили. Висиджують чергу як молоді, так і пенсіонери. Найбільше обурені люди похилого віку.
— Раніше субсидію ми отримували разом із пенсією. Чекали, що цього разу так буде і листоноша принесе кошти. Субсидію отримує мій тато. Проте пенсійний фонд не вніс його в списки. Десь в столиці допустили помилку і тепер грошову субсидію нам треба оформляти через банк. І таких людей дуже багато. У нас сусідам теж прийшло повідомлення приїхати в банк. Ми вчора приїхали, нас тут зареєстрували, то ми були в черзі 30–ті. Сьогодні знову приїхали, щоб нарешті отримати кошти. А потім потрібно буде ще приїхати і вистояти чергу, щоб отримати карточку і заплатити за опалення, — бідкаються Людмила із села Білопілля.
Ми підходимо теж до працівниці банку, розпитуємо, як можна отримати кошти за субсидією. Нам коротко відповідають.
— Ви маєте зареєструватися на офіційному сайті або через контакт-центр «Ощадбанку», прийти до нас з паспортом та ідентифікаційним кодом.
Люди похилого віку, які отримують пенсію через відділення Укрпошти, мають пройти процедуру реєстрації. На місці у відділенні ми побачили, що працівниця банку допомагає зареєструвати людей через мобільний телефон.
Метушня, гамір, інколи навіть нецензурна лексика. Весь день у відділені банку напружена атмосфера.
— Люди не мають інформації і ніхто їм не роз’яснював, як саме відбуватиметься монетизація. До того ж, перестала працювати програма у касира, де можна оплатити за електроенергію. Черги такі, що й на обід не можемо сходити, — говорить працівниця банку. Вона відмовилась представлятися. Окрім черг та недостатньо наданої інформації, козятинчани ще нарікають на бездіяльність інших держустанов.
— У мене змінився паспорт. По телебаченню я почула, що гроші по субсидії будуть видавати за паспортом. Я пішла в управління і запитала, чи мені щось потрібно зробити аби за новим паспортом уже отримати субсидію. Мені сказали в управлінні праці принести ксерокопію. Коли сказали, що з 4 березня є вже списки і я зареєструвалась в електронну чергу. Я воджу свої дані і мене в реєстрі немає по новому паспорту. Я прийшла в управління праці. Моя ксерокопія як лежала в справі, так і залишилась лежати. Я декілька днів ходила в це управління праці, допоки мені зробили коригування в реєстрі. Я тепер підійшла в касу і мені вже сказали, що ваші кошти перерахували на карточку, проте скільки це мені нервів коштувало, — розповідає жінка біля кабінету завідувачки відділення.
Додамо, одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.
Леся Кесарчук

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up