Очільницю районної освіти Аліну Діденко взяли під домашній арешт

Очільницю районної освіти Аліну Діденко взяли під домашній арешт
Аліна Діденко, начальниця відділу освіти Козятинської РДА. Суд присудив їй як запобіжний захід нічний домашній арешт
  • Резонанс. Вінницький міський суд ухвалив рішення посадити під домашній арешт Аліну Діденко, начальницю Відділу освіти Козятинської РДА. Чиновницю підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. Про це йдеться в ухвалі суду на порталі Єдиного реєстру судових рішень

Аліні Діденко повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення 23 квітня. А вже 30-го Вінницький міський суд провів засідання у цій справі.

У тексті судової ухвали йдеться про те, що чиновниця, змовившись із директором ТОВ БК «Пегас» та інженером технічного нагляду, впродовж 2017-2018 років заволоділа коштами з бюджету, які виділили на проведення капітального ремонту та реставрації (реконструкції незавершеного будівництва) «Районного спортивного комплексу».

Двоповерховий Районний спорткомплекс зареєстрований за адресою: Довженка, 107. У 2008 році недобудовану будівлю передали на баланс районної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос». Того ж року виготовили проектно-кошторисну документацію і почали роботи з будівництва. Але їх довелося призупинити через брак грошей.

Відео дня

Три роки тому районна рада подала проект реконструкції спорткомплексу на конкурс фонду регіонального розвитку. Його визначили переможцем з-поміж інших проектів. У реєстраційній картці проекту зазначалося, що будівля готова на 70%.

Було передбачено, що після реставрації ДЮСШ «Колос» переїде в оновлений спорткомплекс. Тим самим відпала б потреба платити за орендоване приміщення. А також у планах було впровадити у «Колосі» платні послуги.

Керівником проекту визначили Аліну Діденко, начальницю Відділу освіти РДА. У судовій ухвалі вказано, що 22 жовтня 2017 року вона уклала з директором «Пегаса» договір на капітальний ремонт і реставрацію спорткомплексу на суму 3 мільйони 849 тисяч. Фірма-підрядник зобов’язалася з жовтня по грудень 2017 року виконати роботи з реконструкції Спортивного комплексу Модульна транспортабельна міні-котельня.

У грудні 2017 року «Пегас» пред'явив Відділу освіти РДА акт приймання виконаних робіт за грудень на суму 784 тисячі 761 гривню. Директор відділу освіти РДА та інженер технічного нагляду його підписали. Хоча роботи фактично виконані не були. Це підтверджує висновок експерта від 21 червня 2019 року.

Після підписання акту приймання виконаних робіт, Відділ освіти перерахував на рахунок «Пегаса» кошти. Таким чином слідство встановило, що фірма-підрядник заволоділа частиною бюджетних грошей, а Аліна Діденко внесла до офіційного документа завідомо неправдиві відомості.

У листопаді 2018 року директор відділу освіти РДА знову уклала договір підряду з тією самою фірмою на капремонт і реставрацію спорткомплексу. Цього разу на суму майже 1,4 мільйона гривень. «Пегас», Відділ освіти РДА та інженер технагляду знову підписали акт приймання виконаних робіт за грудень 2018-го, цього разу на суму 1 мільйон 396 тисяч 169 гривень. Хоча роботи не були виконані у повному обсязі. У експертних висновках зазначено, що вартість невиконаних робіт становить 313 тисяч.

Слідство встановило, що державі нанесли збитків на суму 1 мільйон 97 тисяч 784 гривні.

Проти Аліни Діденко порушили кримінальну справу одразу за двома статтями: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; і службове підроблення. За вчинення цих правопорушень передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, а також заборона обіймати певні посади та займатися певною діяльністю протягом трьох років. Слідчий клопотав про призначення саме такого запобіжного заходу. Але суд, зважаючи на деякі обставини, призначив домашній арешт на проміжок часу з дев’ятої вечора до шостої ранку.

Катерина Загайтенко

Читайте також:
Аліна Діденко: «Суд ще не визнав мене винною»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (53)
  • Світлана Черешнюк

    Чомусь сказати добре слово,  подякувати за гарні справи бажаючих менше,  ніж ображати,  звинувачувати, обговорювати. Скільки негативу,  нецензурщини і бруду. Як же презумпція невинуватості?  
    Освітня галузь працює стабільно, розвивається, є багато досягнень, підтримуються творчі педагоги та учні. Невже це не показник роботи успішного керівника? А зловтішатися легко,  і рішення суду для цього не потрібне.
  • Лариса Лановик

    Як легко принизити і розтоптати людину!
    Нічого не доведено, рішення суду немає, офіційна інформація відсутня. Прикро, що ЗМІ переходить на банальні    "бабські плітки". Комусь дуже хочеться очолити освітню галузь району, бо Аліна Анатоліївна так зуміла організувати і забезпечити її функціонування, що освіта Козятинщини нині у числі кращих в обласному рейтингу.
  • Євгенія Матвієнко

    Неприємно було читати облудну статтю про нашу очільницю. Хай вирішує суд, а не судить той, кому заманеться. Аліна Анатоліївна гарний керівник, мудра людина і я вірю, що справедливість візьме верх.
  • Екатерина Брановицкая

    Люди добрі, перш ніж обливати когось брудом, подивіться до себе під ніс. А місцева газета РІА- Козятин - це взагалі збірка фантазій та брехні від журналюг їхніх. Дивіться, бо колись у когось терпець лопне за вашу писанину і получите добре, щоб писали вже хоч правду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up