Односторонній рух, ремонт доріг та інше. Сьогодні чергова сесія міськради

Односторонній рух, ремонт доріг та інше. Сьогодні чергова сесія міськради
фото з сторінки: Тетяна Єрмолаєва — Козятинський міський голова
  • Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила, що 17 лютого пройде чергова сесія міської ради.
  • Вона розповіла про порядок денний та на що планують спрямувати найбільше коштів.

«Одним з основних питань є розподілення вільного залишку коштів станом на 01.01.2023 року. Залишок складає близько 76 млн грн, — зазначає Єрмолаєва. — Утворився залишок через заборону держави фінансувати видатки під час війни (для прикладу: капітальні ремонти приміщень, капітальний та поточний ремонт доріг, капітальні видатки з благоустрою і інше) та коштом перевиконання бюджету». 

На що спрямують найбільше коштів

Єрмолаєва розповіла, що які питання піднімуть на розгляд цієї сесії.

  • 60 млн грн — капітальний ремонт вулиці Винниченка (на думку управління ЖКГ це найгірша вулиця з асфальтним покриттям, яке не підлягає поточному ремонту) та Героїв Майдану, з заміною водопостачання.
  • понад 9 млн грн — допомога військовим та силовикам,
  • близько 1 млн грн — водовідведення по вулиці Винниченка.

Облаштування скверу та ліцеїв

Також обговорюватимуть:

Відео дня
  • капітальний ремонт дахів першого ліцею,
  • спортзалу гімназії села Сестринівка,
  • харчоблоку сьомого ліцею (матеріали на дахи закуплені торік, фінансувати виключно роботи і залишок матеріалів),
  • демонтаж районного будинку культури (він напряму пов’язаний з ремонтом вулиці Героїв Майдану),
  • роботи по монтажу кисневої мережі ЦРЛ,
  • встановлення інклюзивного доступу до поліклініки ЦРЛ,
  • встановлення інклюзивного майданчика в міському сквері та закінчення мощення в сквері,
  • закриття кредиторської заборгованості по всім розпорядникам,
  • оформлення технічної документації по приміщенню і землі навчальних закладів (її не існує),
  • замовлення проектної документації по капремонтах різних установ та інше.    

— Планується продовжити роботи по облаштуванню міського скверу, облаштуванню двох котелень та розпочати роботи капремонту площі міста, — підкреслює Єрмолаєва.

Ремонт дороги без заміни водогону неможливий

Голова міськради зазначає, що на цій сесії розглядатимуть головне питання — ремонт доріг. він має бути виконаний з повною заміною покриття, облаштуванням тротуарів, доріжок, освітлення, заміні системи водопостачання.

— На сьогодні не можна покласти дорогу, а потім через якийсь період міняти водогін. Водогін в центральній частині міста є на всіх вулицях, десь на дорозі, місцями на тротуарі, він повністю зношений, — каже Єрмолаєва. — Яку дорогу ми б не запланували робити, скрізь є водогони, або його потрібно облаштовувати, або заміняти. Робити ремонт дороги без водогону є неефективним. Ми маємо проектні напрацювання, чекаємо передачі водогону по вулицях Винниченка і Героїв Майдану від залізниці на місто. Укрзалізниця зацікавлена і підтримує звернення. 

Односторонній рух

 По вулиці Винниченка до вулиці Пилипа Орлика планується влаштування одностороннього руху. Дана вулиця досить вузька та там не витримуються стандарти організації руху.

— Крім того, вже історично склалося, що там багато запаркованих автомобілів, — говорить Єрмолаєва. — Далі односторонній рух планується організувати по вулиці Грушевського від Пилипа Орлика в напрямку до Куликівського. На цій вулиці є теж вузькі ділянки і традиційне інтенсивне паркування.

Придбання грейдера та катка

На сесію також додатково планують винести рішення про придбання за рахунок резервного фонду грейдера та катка.

Як зазначає Єрмолаєва, сотні вулиць і провулків громади потребують термінового грейдерування, підсипки і каткування. Придбання цієї техніки проведе комунальне підприємство «Чисте місто».

Коментарі козятинчан

Під дописом про сесію жителі громади залишили чимало коментарів. На деякі запитання міська голова дала відповіді. Детальніше у матеріалі:

До речі, наша журналістка отримала від міської ради повний пакет документів про розподіл бюджету Козятинської територіальної громади на 2023 рік. Скільки планують спрямувати коштів на кожну галузь дізнавайтеся у матеріалі: Кошти на зарплати медикам будуть, а на освіту виділять менше

 

Читайте також:

Аварійний районний будинок культури знесуть чи все-таки залишать?

«Апарат для гемодіалізу знаходиться в реанімації. Він не для потреб хронічних хворих»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Геннадий Ткачук

    Почитав ці мрії освоювачів місцевого бюджету і  подумки вернувся на два тому роки назад .Інквізітори нам обіцяли саме перше .-це чисту і прозору  воду. і як є
    Вона в нинішніх планах  чи в кранах ?Ні.Руку набили на капітальному ремонті «горбатої « дороги ,де на шпальтах цієї газети обіцяли ,сучасну не тільки дорогу ,але  і водовідведення .Як зробили ,видно  кожному по калюжам ,як пана по халявам .»Месія «в натурі  думає ,що місцевий бюджет її власний ,це хвороблива уява ..Самі подумайте ,хіба розвалювати районний будинок культури це сама головна проблема громади під час війни?ЦРЛ загибається ,а поранених і хворих в наслідок війни як думаєте піднімати ?Басейн зачинила ,а він необхідний для ребеаліиаціі воїнів .Та мабуть ніяк не думають  ,бо сьогодні на сессії дружненько більшість від стратегії гройсмана скоротила 24 посад медиків і це під час війни ,коли руки медиків все більш необхідні .і ще одне шановні журналісти запитайте нарешті у керівниці ТГ коли вона відзвітує перед громадою в публічних спосіб в присутності всіх бажаючих парафіян ,як це вимагає закон .Щоб люди могли у вічі вибраним ними менеджерам подивитися і запитати чи довго це все неподобство  буде продовжуватися ?Бо місто палає в руїну ,людей рахують за скотину …
  • Вера Могилевич

    Не вірю!!!
  • Ріта Гордійчук

    Скоро по вулиці Вінниченка будуть такі ями що не треба при бомбйошці рити ями, мало віриться
  • Ріта Гордійчук

    Мало віриться що наша мерша потратить на капітальний ремонт доріг , знову будуть латати щоб залишок коштів пішли по карманах, не вірю

keyboard_arrow_up