Олег Каменний: «За три роки ми їм так набридли...»

Олег Каменний: «За три роки ми їм так набридли...»
  • Ще влітку 2017 року заслужений будівельник України Олег Каменний звернув увагу, що шляхопровід через залізничні колії, що на вулиці Білоцерківській, знаходиться в аварійному стані.

 

– Арматуру в плитах дорожнього настилу з’їла корозія, а це означає, що конструкції мосту треба міняти, – казав фахівець будівельної галузі.

От тільки між словами «треба міняти» і міняти в дійсності пройшло без чогось чотири роки. То як же відбувалися події після того, як козятинчанин помітив, що з мостом не все гаразд?  

Відео дня

Олег Каменний спершу звернувся до служби автомобільних доріг у Вінницькій області з повідомленням про незадовільний стан мосту. Отримав відповідь, що технічний стан споруди є обмежено працездатний. Такі висновки надало науково-виробниче об’єднання Київбудіндустрія, яке проводило експертизу шляхопроводу в 2013 році. 

Ця відповідь не задовольнила будівельника і він звернувся в Державне агентство автомобільних доріг України та Міністерство інфраструктури України. Після його звернень на шляхопроводі Р-32 «Кременець - Біла Церква - Ржищів» були проведені додаткові експертизи, за якими міст на Білоцерківській був визнаний аварійним. Була  розроблена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт мосту. Тільки за підписом заступника начальника служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігоря Явдощака значилося, що на шляхопроводі не можна розпочати будівельні роботи через відсутність цільових коштів 300 мільйонів. «Для реальних справ потрібні реальні гроші», – пояснили в автодорі області. Тож будівельник знов звернувся в ті ж інстанції плюс до Козятинської райдержадміністрації.

Тільки знов була відповідь, що Білоцерківський міст не включений в перелік споруд, які мають ремонтуватися. Тобто для того, щоб був розпочатий ремонт, треба, щоб Кабмін додатково виділив гроші.

Трохи зрушилися справи, коли Олег Каменний в 2019 році звернувся до народного депутата України Петра Юрчишина, а той – в Міністерство інфраструктури.

– Міст будуть робити, тому що вони самі розуміють - міст аварійний. А з іншої сторони за три роки ми їм так набридли, що вони вже самі готові наш міст відремонтувати, – казав тоді Каменний. 

Білоцерківський міст був у переліку ремонту доріг у 2020 році у Вінницькій області. Тільки з якогось дива був виключений з того переліку. Здавалося, що ремонту мосту доведеться чекати до нового бюджетного року. Та врешті Кабмін виділив 127 мільйонів на нашу аварійну споруду.

 Багато козятинчан пов’язують початок ремонтних робіт з приїздом у Козятин губернатора Вінниччини Сергія Борзова. Справді, він оглянув стан мосту з керівництвом міста та району і зазначив, що його треба закривати, тому що під  час жнив він ще більше просяде. Тільки Кабмін своєю постановою додаткові кошти на ремонт доріг виділив до візиту очільника Вінниччини в Козятин.

Зараз спеціалістами енергетичної дорожньої служби ремонтується об’їзна дорога через Титусівку. Як тільки 12 км вставки буде відремонтовано, наш міст закривають на ремонт.

Спеціалісти дорожньої служби запевнили, що за сприятливих погодних умов вони 12 км пройдуть за три тижні. Тож нам можна сподіватись, що через місяць роботи розпочнуться та небезпека аварійної споруди буде ліквідована. Але разом з тим потрібно подбати і про пішоходів. Адже пішохідний прохід на Білоцерківській трасі настільки вузький, що розминутися в ньому людям, які там зустрілись, можна тільки повернувшись боком

Читайте по темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Риа я твой рот ебал

    Даже не верится Что что-то к нам ремонтируют до того ка оно рухнет !!!! Помню  все свои 24 года этот мост 🌉
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up