Олександр Шклярський: «Ідеальним місцем для собачих навчань є міський стадіон»

Олександр Шклярський: «Ідеальним місцем для собачих навчань є міський стадіон»
  • У Козятині вже близько двох років діє школа охорони та слухняності собак «Master guard». Тут собакам «вкладає мізки» козятинчанин, ліцензований інструктор-кінолог Олександр Шклярський.
  • Незважаючи на умови тренувань (через відсутність професійного майданчика собак тренують на бувшому вантажному дворі) в Козятині вперше відбувся іспит «Собака-компаньйон».
  • Розповідаємо що це за змагання, хто став переможцем та що хочуть козятинські «собаколюби»?

Професійно займатися собаками Олександр Шклярський почав кілька років тому, коли працював з ними в дорожньому розпліднику службових собак Укрзалізниці. Потім закінчив курси при Кінологічній спілці України. Отримав кваліфікацію інструктора- кінолога собак з робочих якостей. Є відповідна ліцензія та посвідчення.

Олександр має улюбленицю — дворічну різеншнауцерку Демі — володарку різноманітних нагород та кубків.

— Демі — бездоганна «сторожовка», — розповідає Олександр. — На виставках постійно отримує оцінку «відмінно». Є кандидатом в юні чемпіони України. Вдома є спеціальний куточок, де стоять її нагороди міжнародних та всеукраїнських виставок. 

Відео дня

Та займатися лише свої псом Олександру було мало. Два роки тому він започаткував в Козятині школу охорони та слухняності собак «Master guard». Наразі там навчається 20 собак різних порід — від службових псів різеншнауцерів і стаффордширських тер’єрів до декоративних, таких як пінчер і шпіц. Господарі своїх улюбленців туди приводять з величезним задоволенням, адже бачать результати. Собаки стають розумнішими, культурнішими, вправно виконують команди. Та на жаль, займаються пси, м'яко кажучи не у відповідних для того умовах. На бувшому вантажному дворі, що знаходиться по Винниченка, 62.

— Ми власними силами, як могли там все облаштували, — розповідає Олександр. — Зробили базу для тренувань. Коли вантажний двір не працює, то ми займаємось, але все одно інколи погрузки бувають і тоді нам нема де дітись. Намагались пробити шляхи в міській раді, але то землі немає, то місця…

За словами Олександра, ідеальним місцем для собачих навчань є міський стадіон. Велика територія для цього не потрібна. Вистачить і обгородженого сіткою клаптику землі 20/30. Кінолог впевнений, що бажаючих буде багато. Адже достатньо буде просто прийти туди з псом та вигуляти його.

—  Половина моїх знайомих ходить з собаками до ліцею-школи — їх звідти ганяють. Йдуть на другий запасний стадіон, там свої компанії, теж собаку не вигуляєш. Тикаются по місту, — каже Олександр. — А собаку треба відпустити, щоб вона могла побігати і при цьому нікому не заважати. Дуже сподіваємось, що нас почують, прочитають і приймуть до уваги усі побажання. 

І як бачимо, заняття з собаками не проходять даремно. Адже цієї неділі, 27 вересня, вперше в нашому місті влаштували справжній іспит «Собака-компаньйон» (національний). Вінницькі судді перевіряли псів на знання основних команд поведінки в місті — «сидіти», «лежати», «витримка» (якщо господар залишає пса, він повинен сидіти і чекати його), «рух поміж людей», «апорт» та «відношення до намордника».

— Іспит іде від осередку Кінологічної спілки України у Вінницькій області, — розповідає Олександр Шклярський. — Я подав заявку, потім чекав підтвердження — все по процедурі. Добився кубки, подарунки, знайшов спонсорів (компанію «OPTI MEAL»  клубу чотири лапи), які надали корма для собак, кубки, медалі, одним словом все, що необхідно для змагань. Це був перший екзамен для наших улюбленців, з яким всі впорались і довели що вони чемні і слухняні, вміють вести себе в місті. На жаль, ми не афішували цю подію бо поки в місті немає майданчика для проведення такого роду заходів. Але  в подальшому будемо залучати всіх бажаючих спробувати свої сили. 

Ітак, переможцем з собакою породи Різеншнауцер (кличка Яра) став Олександр Арсенюк. Другу сходинку посіла Галина Кравенко, зі своєю улюбленицею Нікою, породи мітельшнауцер. На третьому місці опинилися Олександр Шклярський та різеншнауцер Демі. Четверту сходинку посів В’ячеслав Гайдар, зі своїм Векторем, породи Кане Корсо. П'яте місце з однаковою кількістю балів розділили Марина Дабіжа  з лабрадором-ретрівером за кличкою Альф і Юлія Буригіна з мітельшнауцер Ніколь

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Evgeniy S

    Доброго дня

    Рекомендую корм для собак https://trainer-korm.com.ua/

  • Читач53

    Як можна зв'язатися з Олександром???
  • Ivan Tishchenko

    В цьому весь Козятин.( В місті повно безпритульних собак, які нападають на людей, кусають, лякають - всім байдуже.

    Аліна reply Ivan Tishchenko

    проте, коли в місті проводилася робота по стерилізації собак, одразу з"явилися ті, хто почав рахувати чужі гроші, тобто кому це вигідно. Людська невдячність і заздрість не має меж...

keyboard_arrow_up