Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу з боксу

Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу з боксу

У суботу, 21 липня, в столиці Московії Москві відбувся фінальний бій боксерської всесвітньої суперсерії між чемпіоном світу Олександром Усиком та чемпіоном світу Муратом Гассієвим

Українець — чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBO i WBC (14-0 11 KO) перемог нокаутом. Росіянин кавказського походження чемпіон світу за версіями IBF i WBA (26-0-0 19 KO) перемог нокаутом. Таким чином Олександр Усик після бою з Гассієвим став переможцем боксерської суперсерії та володарем пяти поясів основних боксерських організацій ( WBO WBC WBA IBF пояс The Ring) та кубка легендарного Мухаммеда Алі.

Щодо самого бою, то Усик в одного арбітра переміг осетина у всіх 12 раундах (120-108) двоє інших суддів дали українцю перемогу в 11 раундах (119-109). У якому раунді росіянин був кращим за українця, судді не уточнювали.

Перед боєм Гассієв-Усик букмекери змінили ставки. Від перемоги Усика в червні вони поставили на перемогу росіянина. Та коли букмекери і росіяни побачили серед секундантів Олександра Усика Ломаченка-старшого, то один із російської делегації мовив: “Це буде бій не Усика, а Ломаченка, тільки у важкій вазі”. Вони не помилилися - наш земляк провів бій в стилі іншого українського чемпіона Василя Ломаченка.

Відео дня

Олександр Усик став четвертим спортсменом в історії боксу, хто зумів у своїй баксерській кар’єрі зібрати всі чотири пояси боксерських версій. Та ще нікому це не вдавалося зробити за 15 боїв на професійному рингу.

Олександр протягом усього бою володів ініціативою. Своїми танцями на рингу наш чемпіон так і не дав російському чемпіону вийти на зручну для себе дистанцію. Гассієву доводилось тягнутися з ударом чи розсікати повітря. Кавказець ще до бою передбачав, що за очками йому в українця не виграти. Тому він, як панчер, був налаштований на один сильний акцентований удар, який приніс би йому дострокову перемогу. Та такої можливості кримчанин росіянину не дав. Зате сам сімферополець, не вкладаючись в удари, атакував свою мішень серійно. До комбінацій Усика Гассієв так і не пристосувався протягом усього поєдинку.  

Відразу після бою Олександр підійшов до свого суперника, щоб подякувати за бій. Обійнявши його, сказав Мурату: “Ти ще молодий, у тебе ще все попереду, а мені вже не довго осталось”.

Така позиція спортсмена розділила суспільство. Одні вважають, що він не повинен був битися в Москві, обніматися з росіянином, і, після отримання поясів абсолютного чемпіона світу, мав би сказати “Слава Україні!”, “Свободу політв’язням”. Інші українці вважають, що Усик патріот своєї держави.

Від редакції:

Позиція Усика, як і позиція гравців футболу в Москві, нічого в Україні не ділить. У нас давно все поділено. Оцінювати події потрібно з позиції наслідків. А наслідки такі — мільйони глядачів після подібних спортивних заходів приїдуть додому з думкою, що Росія успішна держава. І будуть розказувати всім: я ж бачив, там супер! За фактом, це обдурені Росією дипломати, які її будуть захищати і свідчити, що українці придурки, які воюють між собою і Росія тут ні до чого. Чемпіон світу Усик в Москві змагався силою з росіянином. За найменшими підрахунками бокс подивилися близько 10 млн людей з найпрогресивніших, найбагатших держав світу. Усик продемонстрував миролюбивість до росіян, повагу. Тобто, як у свій час заперечення Голодомору знайшли підтримку серед західних інтелектуалів і журналістів. Одні, приїхавши в Україну під час голодомору в 1933 році на територію, окуповану Радянським Союзом, де за свідченням інших джерел голодували люди, засвідчили, що на Україні все процвітає і їм повірив весь світ. У той час на Україні кожну хвилину вмирало 18 людей. Це була дуже добре організована кампанія з дезінформації, що проводилась радянською владою. І досягли неможливого — обдурили всіх. Саме такою розмінною монетою високоорганізованої дезінформації використала Росія Усика, зважаючи на його самовпевненість, розумовість. Є всі підстави вважати, що Усик пав жертвою саме такої продуманої операції. Оце і є наслідки діяльності Усика для України і українців, що гинуть на фронті. І те зло, що він спричинив в пам’ять про тих хлопців, що погинули на передовій — це зрада мертвим і ненародженим ними українок і українців. Усик заперечив участь Росії у війні на сході.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up