Олена Касаткіна: «В першій школі 5 класів на самоізоляції»

Олена Касаткіна: «В першій школі 5 класів на самоізоляції»
  • Актуально. Начальник управління освіти і спорту козятинської міської ради Олена Касаткіна відповіла на низку запитань, що стосуються ситуації з коронавірусом в школах та садочках міста.
  • Де найбільше хворіє учнів, які зміни в навчанні «помаранчевої зони» та чи відновила дошкільну роботу група першого дитсадка, яка пішла на самоізоляцію? 

— Яка ситуація з захворюваністю на коронавірус по школах та садочках міста?

— На сьогоднішній день в першій школі на самоізоляції знаходиться 5 класів і 1 клас в ліцей-школі. Це класи, де по одній дитині підтверджено КОВІД. У вчителів поки що випадків захворюваності немає. По садках ситуація трохи інша. Перший садочок — дві групи, які були на самоізоляції, з сьогоднішнього дня вийшли. Вони вже працюють. Але в тому ж першому садочку коронавірус виявили в іншій групі. Захворів один з працівників садочка. Групу закрили на самоізоляцію. І в шостому садочку теж одна група пішла на самоізоляцію.

— Як відбувається перевірка працівників школи та садочків на коронавірус?

Відео дня

— Тести вони здавали перед початком навчального року. Якщо є підозра на КОВІД (температура), вони відразу здають тести. В п'ятницю у нас було декілька дзвінків, мовляв що температура. Здали тести, але вони не підтвердилися. Жоден заклад ми поки що не закриваємо. По школах  ми докупили засоби індивідуального захисту, тому що вони дуже швидко розходяться, масса дітей. Сьогодні школи отримали щитки, паперові рушники, докупили рукавички та антисептики. Брали великі баклажки. Якщо порівнювати ситуацію з п'ятницею і те, що є на сьогоднішній день – то змін немає. Але ми розуміємо, що на вихідних ніхто не здавав ці тести. Це вже ми будемо бачити на тижні.

— Козятин знаходиться у «помаранчевій зоні». Чи є якісь зміни в навчанні?

— Є посилені вимоги до роботи шкіл. Всі вчителі повинні постійно знаходитися в захисних масках або в щитках (і на уроках, і на перервах). В школах змішане навчання. Є дистанційне і очне. Зараз, наприклад, перша школа, розробляє більше предметів, які йдуть на дистанційну форму. Але повністю на дистанційну форму навчання ми поки що не переводимо. Продумуємо так, щоб в класах було найменше дітей, проводимо уроки на свіжому повітрі, тому що там можна більш-менш дистанцію зберегти. Під час навчального процесу ми робимо все те, що від нас залежить. 

— А як з кабінетною системою в школах?

— З першого вересня її немає. Вона заборонена. Єдине, якщо потрібно, задіюємо кабінет фізики та хімії. Діти навчаються в одному класі. 

— Олено Юріївно, що побажаєте нашим читачам на завершення нашої розмови?

— Потрібно вірити, що все буде добре. Я розумію — пандемія це така річ, від якої дуже важко себе захистити. Тому що школа це одне, сім'я — це інше, спілкування на вулиці з друзями, магазини, транспорт. Невідомо, де можна заразитися на КОВІД. Але як би не було, не втрачайте оптимізму. Тому що особливо наші діти сильні. Будемо сподіватися на краще.

Читайте ще:

«У нас ще ніколи, навіть взимку, не було такої кількості пневмоній»

Коронавірус: у Козятині за вихідні — +10 нових випадків
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up