Омана від головуючого ради

Омана від головуючого ради
Розповіді в. о. директора ринку "Колгоспний" Василя Михайлова не викликали у присутніх довіру

Підприємцям поставили умови, з якими вони будуть боротися в суді

На дев’ятнадцятій (позачерговій) сесії міської ради 7 скликання головним було питання про впорядкування вуличної торгівлі. Прийшли 23 депутати з 34, близько 30 приватних підприємців на чолі з активістом Володимиром Цимбалюком.

З питань, що теж викликали дискусії, були про внесення змін до міського бюджету і про виділення Журбинцям 100 тисяч гривень. ЦРЛ таки відмовили у трьох мільйонах гривень, які обіцяли колись надати на придбання рентген-апарату. Гроші додали до міського бюджету та перерозподілили між бюджетними установами. Виділили на відзначення знаменних та пам’ятних дат, 100 тисяч виділили на допомогу Калинівському району і сто тисяч надали Журбинцям. При голосування не всі депутати зрозуміли, звідки взялися додаткові гроші в бюджеті. А коли їм повідомили, що гроші зняли з лікарні, було вже пізно. Міській голова не дозволив переголосування і не бажав слухати, коли йому казали, що він ввів людей в оману.

Узагалі, на цій сесії досить часто лунала його улюблена фраза: “Я вам слова не надавав. Зараз виведу з зали”.

Відео дня

Питання про впорядкування вуличної торгівлі обговорювалось довго й моментами досить голосно. Активісти від підприємців зібрали 926 підписів “за”, люди міського голови — 2 320 підписів “проти”. Яким чином була зібрана така кількість підписів за один день, підприємцям не розповіли.

Обговорення розпочав активіст від підприємців Володимир Цимбалюк. На сесію завітав і виступив перед депутатами і підприємцями голова райспоживспілки, в. о. директора ринку “Колгоспний” Василь Михайлов. Підприємці супроводжували його виступ сміхом і коментарями: “Дід Панас краще казочки розповідав!” По черзі висловили свою точку зору на вирішення питання депутати від кожної фракції. Після деяких виступів підприємці влаштовували овацію. Міський голова з лідерами фракцій вийшли і після 50-хвилинного обговорення вирішили підтримати заборону вуличної торгівлі на вулиці Земляка.

Тимчасово до 31 жовтня 2017 року дозволили здійснювати вуличну лоточну торгівлю на вулиці Антоновича. Управління житлово-комунального господарства має визначити торговельні місця для підприємців. Допустять до торгівлі офіційно зареєстрованих  приватних підприємців, що не мають торговельних місць на ринку «Хлібодар».

Адміністрацію ринку «Колгоспний» зобов’язали до 31 жовтня 2017 року облаштувати торговельні місця для приватних підприємців та створити належні санітарні умови для торгівлі. Звільнені особи, що здійснюють торгівлю продовольчими товарами, від сплати ринкових зборів та платежів до 31грудня 2017 року.

Міський голова у дводенний термін мав створити робочу групу з депутатів міської ради, представників житлово-комунального господарства міської ради та приватних підприємців.

Депутати проголосували “за” переважною більшістю. Рішення зовсім не задовольнило вимоги підприємців. Після оголошення результатів голосування вони попрямували до суду, щоб подати оскарження рішення сесії.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up