Операція Олі пройшла успішно. Батьки дякують за допомогу

Операція Олі пройшла успішно. Батьки дякують за допомогу
Оля знаходиться вдома на реабілітації, під наглядом невролога та сімейного лікаря
  • Приємна новина. Шестикласницю Олю Бальшанек прооперували першого квітня в Київському інституті нейрохірургії. Наразі дівчинка знаходиться вдома, на реабілітації під наглядом невролога та сімейного лікаря. З батьками тренує мовлення, вчиться тримати олівця та ручку

Історія родини Бальшанек зачепила чи не кожного, хто її читав. Діагноз старшої донечки Олі — ангіовенозна мальформація головного мозку (гематома) — шокував рідних та близьких. Але в такий нелегкий для всіх час, люди згуртувалися. За два дні назбирали гроші на лікування. А це 200 тисяч гривень. Саме така сума стала ціною життя юної козятинчанки.

Нагадаємо, у суботу, 21 березня, ввечері дівчинці стало зле, раптово відчула головні болі. Рідні відразу кинулися до лікарів. Дитина була госпіталізована у Вінницьку обласну дитячу лікарню з діагнозом гематома головного мозку. Та обласні спеціалісти перенаправили її до столичних. Каретою швидкої допомоги її транспортували в Київський інститут нейрохірургії. Першого квітня Олю успішно прооперували. 

Таку приємну новину газеті повідомила мама Олі Тамара Бальшанек. Жінка надзвичайно вдячна всім, хто відгукнувся і допоміг.

Відео дня

— Шановні земляки, щиро вітаємо вас зі Світлим Христовим Воскресінням! Дякуємо за ваші християнські чесноти — любов до ближнього, благодійність, доброту, готовність до пожертви. Коли біда прийшла в нашу оселю, ми не залишились на самоті. Дякуємо за небайдужість, людяність, — сказала Тамара. — Зараз дитина знаходяться вдома на реабілітації під наглядом невролога та сімейного лікаря, робимо масаж. Тренуємо мовлення, приймаємо ліки. Ще не все у нас виходить: не так міцно стискається кулачок, ручка та олівець не дуже слухаються, але ми віримо, що все буде добре.

За словами мами, Оля почувається нормально, наскільки це можливо після такої операції. Нервується, що не все виходить так, як виходило до цього. Що стосується терміну реабілітації — ніхто прогнозів не дає. Лікарі з Київського інституту нейрохірургії чекають дівчинку на обстеження через 3-6 місяців.

Через газету родина Бальшанек дякує усім, хто допоміг їм морально і матеріально. А саме працівникам та керівництву АТ «Вінницягаз», сільським радам та громадам сіл Козятина та Миколаївки, Козятинській районній раді, працівникам центральної районної лікарні, дітям, батькам та педагогам спеціалізованої школи № 1 імені Тараса Шевченка, користувачам соціальних мереж, кумам, знайомим, друзям, сусідам, близьким та рідним.

— Вдячні також редакції газети «RIA-Козятин» за висвітлення нашого питання на своїх сторінках, — продовжує Тамара. —  Велика подяка настоятелям храмів Покрови Пресвятої Богородиці, Святого Луки, Ікони Почаївської Божої матері, що молилися і продовжують молитися за здоров'я нашої дівчинки. Щиро бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров'я, добра, злагоди, миру, Божого благословення. Низький усім уклін від сім'ї Бальшанек.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Марія

    Слава Богу! Оленька,  бажаємо скорішого та повного одужання! Божого благословіння вашій родині!
  • Татьяна Тихенькая

    Оленька віздоравливай , пусть ангел и господь оберегает тебя
  • Лариса Січенко

    Слава Богу ! Быстрейшего выздоровления !
    Здоровья и счастья тебе дорогой ребенок !
  • Наталья Даценко

    Всього найкращого, тримайся, Олю!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up