Освітлення вулиць – це добре, але й про ремонт доріг не варто забувати

Освітлення вулиць – це добре, але й про ремонт доріг не варто забувати
В міському сквері не все до ладу
  • На сторінці міської ради часто з'являється інформація про роботу комунальників.
  • Зокрема, в одному з них йшлося, що працівники комунального підприємства «Чисте місто» вийшли на розчистку узбіч вулиць Незалежності та Грушевського від залежалої пилюки, що через рясні дощі перетворилася на болотяний бруд

Крім того, комунальники навели лад і у міському сквері, покосили траву та прибрали майданчики зони відпочинку середмістя Козятина.Все це добре, але вулиця Грушевського не закінчується перехрестям з вулицею Підгорбунського. Забрати болото з узбіччя вулиці Грушевського, де практично майже ніхто не ходить, хороша справа, але ж ця вулиця – одна з головних і тягнеться від залізничних колій горловини Західного парку до провулку Партизанського. Від вулиці Шмідта до провулку Партизанського дорога на вулиці Грушевського без твердого покриття. Там не злежується пил і не росте травичка, тому що не встигають висихати глибокі калюжі. А від рясних дощів та частина вулиці перетворилася мало не на суцільне озерце на дорозі. Людям, які живуть на не заасфальтованій ділянці, було б приємно хоча б прочитати на сторінці міської ради, що комунальники розчищали узбіччя вулиці Грушевського, а керівник бригади комунальників пройшовся відсипаною ділянкою дороги аж до кафе «Затишок» та позначив місця застою води, щоб в суху погоду їх засипати.

Вулиця Грушевського є й такою

Відео дня

Калюжі, такі як на вулиці Грушевського, після дощів майже на всіх вулицях околиць міста.

Судячи з позиції міської ради, першочерговим завданням влади є освітлення вулиць громади. Адже на одному із зібрань очільниця міста наголосила, що «людина має бачити, куди ступати».

Справді, освітлення вулиць – важлива справа. Але ями та калюжі на дорогах нікуди не дінуться. Чи не краще відремонтувати дорожні нерівності, тоді й ступати можна буде без остраху. Тільки є тут одна проблема — доріг в ямах у нашому місті стільки, що й бюджет не потягне. Але на вулицях з інтенсивним рухом транспорту великі дорожні западини ремонтувати необхідно.

Тепер щодо міського скверу. Покосили комунальники в парку траву. Звичайно, це добре. Тільки хто йде через сквер з вулиці П. Орлика на вулицю Склярова чи на Грушевського, на трав’яний газон навіть не звертають увагу. Тому що дивляться під ноги, щоб не впасти на слизькому від дощу земляному покрові. Доріжка, яка колись була тротуаром, в дощову погоду заповнена водою.

Ми зверталися з цього приводу в міську раду і в архітектурний відділ влітку минулого року. Нам пояснили, що тротуар в парку великих фінансових витрат не потребує, але всі роботи повинні проводитися в комплексі. Проект робіт у парку був намічений на 2021 рік та влада змінилася. Тож звертаємося до нової влади: пора звернути увагу на стан парку і відновити доріжки, щоб козятинчани не спотикалися в болоті. 

Козятинчани просять облаштувати пішохідний перехід по Білоцерківській
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зоя Андрощук

    Толку з того світла день є тиждень немає
  • Михайло Дусанюк

    Це добре , але потрібно не забувати про ремонт доріг в всіх  ОТГ,  там також дороги розбиті і не ремонтуються- не варто забувати і про  ОТГ. - Kazatin. com.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up