Оточення Порошенка буде триматися за владу ще сильніше, ніж «свора» Януковича

Оточення Порошенка буде триматися за владу ще сильніше, ніж «свора» Януковича

Люди, які сьогодні перебувають при владі, будуть триматися за свої посадові крісла з іще більшою силою, ніж їхні попередники. Таку думку під час перебування у Тернополі висловив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Політик наголосив на необхідності проведення змін до виборчого законодавства.

«Мажоритарна складова за нинішніх обставин більше схожа на купівлю – люди приходять у владу від одних політичних сил, потім їх купують і вони перебігають в інші політичні сили. Це свідчить про те, що виборче законодавство потрібно змінювати», – зазначив Анатолій Гриценко.

Проте, на думку лідера «Громадянської позиції», у цьому питанні потрібна воля громадськості, оскільки представники нині діючої влади не зацікавлені у таких змінах.

«Першим «лежачим поліцейським», який гальмує зміни до виборчого законодавства, є президент Порошенко. Насправді для внесення цих змін не потрібні великі кошти. Але чи вигідно це владі? Для багатьох людей з нинішньої владної команди такі зміни – це не тільки втрата крісел. Багато посадовців «сядуть» за свої дії. Тому вони будуть триматися за владу ще більше, ніж «свора» Януковича», – вважає Гриценко.

Відео дня

Водночас політик зауважив, що ситуація не безнадійна. На його думку, після наступних виборів зміни в країні все одно відбудуться.

«Я не вірю, що «Народний фронт» знову набере 22%. Не вірю, що Блок Петра Порошенка набере 20%. Позитивні зміни обов’язково відбудуться. Просто, якщо не реформувати виборче законодавство, то ці зміни, можливо, будуть менш відчутними, але вони обов’язково будуть», – заявив Анатолій Гриценко.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up