Отримати водійські права в Україні відтепер буде на порядок складніше

Отримати водійські права в Україні відтепер буде на порядок складніше
  • Уряд Української держави прийняв рішення і посилити контроль над видачею громадянам водійських прав. Були посилені вимоги до реєстрації навчальних груп в Сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України.
  • Зокрема реєстрацію навчальних груп в Сервісних центрах потрібно провести до того, як почнуться заняття на курсах.
     

Така норма є похідною законодавства щодо дорожнього руху, відповідно до якого однією з умов для отримання водійського посвідчення - проходження курсу навчання. Такого роду вимоги до реєстрації навчальних груп були спрямовані на запобігання зловживань шляхом видачі документів про закінчення курсів тим, хто за фактом їх не пройшов.

Згідно інформації на «РБК», такі зміни повинні полегшити акредитацію закладів, які проводять підготовку водіїв, а також їх перепідготовку, підвищення кваліфікації. Повноваження по акредитації будуть передані в регіональні Сервісцентри МВС, а це скоротить терміни проходження даної процедури. Варто нагадати, в Україні можуть дозволити здавати іспити на водійські права без проходження курсів в автошколі.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе вважає, що таким чином держава позбудеться від корупційної складової. Що думають про таку ініціативу українські водії, особливо ті, хто закінчив курси недавно і отримав права? І яка позиція в цьому питанні автошкіл?

Відео дня

Дізнайтеся в відео:

Ольга Бобрусь
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up