Оцінка стану освіти в Козятинському районі — через люстрацію (оновлено)

Оцінка стану освіти в Козятинському районі — через люстрацію (оновлено)

За свідченням батьків, дітей поділили по кастам, за принципом набитого гаманця

Навіть в Польші влада визнає, що сільські діти-школярі масово не доїдають. Тому налагодили безкоштовне додаткове харчування для них. У нас в Козятинському районі картина набагато трагічніша. Депутати району — то всі місцеві олігархи. Запроста цільові гроші для дітей в сумі один з четвертю мільйона гривень передали Оркуші з Діденчихою, які тепер за них жирують, використовуючи не за призначенням?

А діти, як діти. Одні їдять банани і викидають кожуру. Інши піднімають її і нюхають, щоб відчути смак бананів. Батьки то сплошні герої. Кричать: "Слава Україні!" і німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

В соцмережі Фейсбук Начальник районного управління освіти Аліна Діденкео так прокоментувала ситуацію:

"Хочу прокоментувати відео так,як у мене чомусь не взяли коментар, хоч я на той момент була в робочому кабінеті. Дійсно ситуація із підвозом дітей, котрі проживають в с.Садове, на навчання до школи-інтернату-гімназії складається так, що навчальний заклад не може, або навіть, не має права їх підвозити за бюджетні кошти. Поясню чому. В новому Бюджетному кодексі чітко прописано, що підвіз і харчування учнів здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, тобто державний бюджет перестав фінансувати ці видатки. На виконання цих засад, Махнівська сільська рада передала субвенцію районному бюджету на підвіз дітей своєї територіальної громади до Махнівської школи 1- 111 ст. в сумі 186 тис. гривень. Село Садове, як відомо, входить до Махнівської сільської ради. Натомісць школа-інтернат-гімназія розташована на території Сокілецької сільської ради, котра також передала субвенцію на підвіз дітей, але саме тих, котрі проживають в селах - Сокілець, Сигнал і Титусівка. Отже, в розпоряджені школи-інтернату-гімназії коштів на підвіз дітей із села Садового немає. Крім того, рішенням Козятинської районної ради затверджено мережу шкіл нашого району і затверджено території (села), котрі обслуговуються кожною школою. Отже, виходячи з цього рішення, діти села Садового обслуговуються Махнівською школою. Звичайно, можуть виникнути ситуації, при ячких батьки бажають своїх дітей перевести в інший навчальний заклад, але при цьому вони мають розуміти, що питання підвозу дітей в такому випадку вони вирішують самі. Щодо нарікань, чому не попередили батьків, що може виникнути така ситуація - з цим я повністю погоджуюсь, так як неодноразово було попереджено директора вжити належних заходів і вирішити це питання. Нажаль ми маємо те, що маємо - батьки обурені, діти не задоволені, адміністрація школи, котра створила цей конфлікт, залишається осторонь. Можу пообіцяти лише одне, що відділ освіти обов"язково втрутиться в в ситуацію і якомога швидше вплине на її вирішення."

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Саша Субота

    Люба Нестерук1 це демократія!Що заслужили те і мають!
  • Люба Нестерук

    Шановні батьки! У нас в країні демократія - ви маєте прово обирати навчальний заклад самостійно. То ж будь ласка підвозом своїх дітей займайтеся самостійно. Автобус надано для підвозу  Махнівською сільською радою для підвозу у свою школу. Голова не має чого кожну дитину підвозити до різних шкіл! Так як ви не маєте права обливати брудом керівників, вчителів, не навчаючись у даній школі!
  • Саша Субота

    Кузьмінський!Не кидай гроші на вітер Що ти в кабаках висиджуєся під час роботи  башні на голови людям падають сміття не можеш  вивезти з села а 200 % премій отримуєш кожен місяць! за що??? Віддай премії на підвіз дітей Хапуга!!!
  • Саша Субота

    Науменко.якщо ти директор то займайся навчально-виховним процесом ще одне підтвердження діти не хочуть ходити в Махновецьку школу.!!!Не вмієш дітей зацікавити а жопи місцевим  баронам лижеш справно та з великим ентузіазмом!!!Твій рейтінг на рівні мусорного!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up