ОУН, КУН і ВО ``Тризуб`` ім. Бандери підписали спільну заву про об’єднання

ОУН, КУН і ВО ``Тризуб`` ім. Бандери підписали спільну заву про об’єднання

Передбачається, що єдиний провід українських націоналістів спрямовуватиме і координуватиме діяльність цих трьох організацій.

 

Відтепер цей провід спрямовуватиме і координуватиме діяльність ОУН, КУН та «Тризуба» \ фото opir.info

Організація Українських Націоналістів (ОУН), Конгрес українських націоналістів (КУН) і Всеукраїнська організація «Тризуб» ім. Степана Бандери підписали спільну заяву про об’єднання.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, заяву підписали голова ОУН Богдан Червак, голова КУН Степан Брацюнь та головний командир ВО «Тризуб» ім. С. Бандери Віктор Сердулець.

Так, у заяві зазначається, що ОУН, КУН та «Тризуб», «зберігаючи історичну тяглість від часу створення у 1929 році Організації Українських Націоналістів під проводом полковника Євгена Коновальця, усвідомлюючи реальну загрозу втрати державності внаслідок агресії Російської Федерації та руйнівної діяльності п’ятої колони в Україні, дбаючи про збереження та плекання національної ідентичності України, рівноправних партнерських взаємин з країнами Європи та світу, керуючись необхідністю консолідації нації і націоналістичного руху», заявляють про створення єдиного проводу українських націоналістів.

Зауважується, що відтепер цей провід спрямовуватиме і координуватиме діяльність ОУН, КУН та «Тризуба».

«Переконані, що наша спільна діяльність сприятиме утвердженню в суспільстві світоглядних засад українського націоналізму, викладених ідеологами ОУН, становленню України як держави української нації, де українці стануть справжніми господарями своєї долі на своїй землі», - йдеться в заяві.

Після підписання Сердулець зазначив, що на сьогодні є дуже багато різних націоналістичних організацій, і «українське суспільство не знає, кому вірити». «Наше об’єднання покликане узгодити, принаймні, серед наших трьох організацій єдине бачення шляху досягнення нашої мети – української соборної самостійної держави», - сказав він.

Участь в урочистому заході взяли також голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, голова партії «Правий сектор» Андрій Тарасенко, позафракційний народний депутат Андрій Іллєнко, а також голова секретаріату ВО «Свобода» Руслан Кошулинський, щодо якого п'ять націоналістичних партій та організацій підписали заяву про підтримку його кандидатом у президенти.

Кошулинський, коментуючи підписання заяви, висловив думку, що це сприятиме тому, що відповідні організації будуть «ще сильнішими». «Я сподіваюся, що ця спільна боротьба наповнить правильним українським змістом Українську державу», - сказав він.

На питання УНІАН щодо найближчих спільних заходів трьох організацій, Червак повідомив, що планується спільне відзначення 90-ї річниці створення ОУН (3 лютого). «Ми хочемо провести в Україні низку заходів, присвячених цій події. Це будуть виставки, це буде хода, це будуть наукові конференції. Це, так би мовити, наш пріоритет», - повідомив він.

 Просвіта ОУН Козятин

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віктор Іванович

    II. Націоналістичний рух опору
    Друга світова війна посідає особливе місце в українському національному русі. Водночас цей період його історії викликає непримиримі суперечки й різне бачення подій, що розглядаються. Початок німецько-радянської війни розколов українське суспільство. Одна частина боролося проти німців, інша, передусім у західних регіонах, намагалася скористатися цим, щоб утворити незалежну Українську державу. Виразником останніх стала Українська повстанська армія (УПА), сформована наприкінці 1942 — на початку 1943 рр. Функцію організатора виконала ОУН. При цьому, слід наголосити, у формуванні УПА взяли участь усі націоналістичні течії.

    Ставлення до третього рейху і насамперед внутрішні суперечності на початку 1940 р. розділили ОУН на прихильників С. Бандери (ОУН(б)) і прихильників А. Мельника (ОУН(м)). Зробивши ставку в політичних сподіваннях на Німеччину, націоналісти прорахувались, бо не взяли до уваги «расової теорії» націонал-соціалізму щодо інших народів, а особливо слов’ян. Хоча ці сподівання були небезпідставними, бо здобули підтримку серед певного військового-політичного німецького керівництва, зокрема у В. Канаріса, А. Розенберга та інших, які допускали ймовірність утворення, безумовно під німецьким контролем, державних національних утворень в Україні, Прибалтиці, на Кавказі.
  • Вова Полічков

    Слушай, Жорик! Ты лежишь,как свинья ,уткнувшись мордою в гавно и не видишь,что над тобою небо! Бедняшка.
  • Влад Лісовий

    Жоден захід відомий як акція без ОУН в Козятині не відбувалася.А бо були Але громаді міста не відомі
  • Вова Полічков

    Гандону легче, думать не надо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up