Озеленення по-козятинськи: зрізають, щоб садити?

Озеленення по-козятинськи: зрізають, щоб садити?
Ціла алея пеньків прямо у центрі міста
  • Останнім часом в центрі міста Козятин, то там то там зрізають дерева. На вулиці Винниченка так почистили каштани, що залишились тільки голі стовбури без жодного листочка. Від не байдужих до озеленення нашого міста людей ми отримали інформацію, що кронував дерева власник магазину.
  • Декілька разів спробували зустрітися з ним та він явно уникає такої зустрічі. 

На вулиці Грушевського зрізали березу та декілька лип біля колишнього книжного магазину. Активісти з озеленення зверталися з приводу зрізаних дерев у міську раду. За їх словами, дозвіл на видалення видав виконком. Аргументували це тим, що дерева були з великим корінням і це в майбутньому може зруйнувати плитку. А на місце спилених дерев господарі будівлі посадять якісь інші дерева. Ще де та плитка, а дерева вже спиляли...

Відео дня

Рівне дерево зрізали, а горіха, що нахилився над доріжкою - залишили

На вулиці  Героїв Майдану біля будинку 42 видалили близько півтора десятка дерев. З іншої сторони вулиці Героїв Майдану зрізали каштан, який судячи з пенька, міг ще стояти не один рік.  До аварійних дерев він не відносився і ніякої загрози для людей не ніс. Іноді дійсно, щоб росли кращі дерева, доводиться жертвувати деревами з неприглядною кроною, хворих з дуплами чи наростами на кроні. Але нам, наприклад, не зрозуміло, чому видалили горіха з нормальною кроною і залишили дерево, яке похилилося на тротуар. І є ж якийсь період для розчистки, а не у розпал літа.

►Це ж треба до такого додуматися! Влітку кронувати дерева. Ще й так!

У трьох основних юридичних документах, що регламентують в Україні утримання в населених пунктах зелених насаджень, ні у Правилах утримання зелених насаджень в населених пунктах України, ні в порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, ні в Законі України «Про благоустрій населених пунктів» немає пояснення, яке дерево відноситься до сухостійних або фаутних. Завдяки невизначеності термінів «сухостойне дерево», «фаутне дерево», та розпливчастості і нечіткості визначення терміну «аварійне дерево», під ці категорії дерев, що підлягають зносу, потрапляє значна кількість дерев, що ростуть у містах.

Слід також зауважити ще один момент. Згідно з порядком видалення у населених пунктах дерев, оновлена вартість за вирубування аварійних, сухостійних і фаутних (пошкоджених) дерев не нараховується. А це прекрасний механізм для заготівлі дров, іноді заробляння грошей шляхом виділення фінансів на нове озеленення.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Тетяна Мананова

    Тому що правило нашої влади полягає у відсутності додержання правил.
  • Наталья Зайчук

  • Fatal 13

    Творят что хотят!!!! Эй мэр, ты есть ваще????
  • Fatal 13

    По ебалу надавать такому мудаку.

keyboard_arrow_up