Парафії УПЦ МП на Вінниччині продовжують переходити в православну церкву України. Серед них є і козятинська

Парафії УПЦ МП на Вінниччині  продовжують переходити в православну церкву України. Серед них є і козятинська

Парафії Української православної церкви Московського патріархату Калинівського району та міста Вінниця перейшли під юрисдикцію Православної церкви в Україні.

Про це повідомляє Вінницька єпархія Православної Церкви України.

Зазначається, що 23 грудня парафіяльні збори села Сальник Калинівського району підтримали пропозицію настоятеля парафії протоієрея Георгія Дончака і проголосували за вхід своєї громади у Православну Церкву України.

Таке ж рішення ухвалила громада с. Гущинці. Там майже сто п’ятдесят парафіян разом із настоятелем протоієреєм Олегом Кожушним проголосували за приєднання до Помісної Православної Церкви.

Відео дня

Також громада храму Різдва Пресвятої Богородиці села Махнівка Козятинського району висунула ініціативу переходу, яку підтримав настоятель протоієрей Андрій Кіпер.

Окрім того громада скельного Свято-Троїцького храму підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова і перейшла до ПЦУ.

Зазначимо, що храм розташований у  колишньому командному бункері радянської армії, відомого як бункер Ворошилова, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Також Митрополит Луцький і Волинський Михаїл заявив, що після того, як Московська церква відлучила митрополита Симеона, за ним до Православної церкви України пішла більшість Вінницької єпархії.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Петрович Сушко

    Прямо як з партії в партію!!))Прайси на послуги батюшок як були так і залишаться.
    Кожен з них хоче маленький (Свечной заводик),бо в Україні не віра а бізнес.
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up