Паспорт отримала, але нерви потріпали

Паспорт отримала, але нерви потріпали
  • Бюрократія. У середу, 6 березня, в редакцію газети «RIA-Козятин» зателефонувала мешканка нашого міста Людмила.
  • Вона повідомила, що обурена діями співробітників Козятинського ЦНАПу.

І намагалася знайти відповідь на питання: навіщо їй перед святом зіпсували настрій? Ми поставили ці та інші питання начальнику адмінустанови, яка офіційно вважається однією з кращих в області

Жінка каже, що ранком 6 березня її в телефонній розмові запросили забрати паспорт. Вона знала, що в міському «прозорому офісі» працюють без обідньої перерви — про це написано на вивісці з режимом роботи установи: з 8.00 до 17.00, в передсвяткові дні — до 15-ої години. Тож наша співрозмовниця взялась вирішувати справи, які планувала раніше. А коли вона прийшла за паспортом, то потрапила на обідню перерву. З її слів, сперечатися не стала — обід так обід, і наша телефонна гостя пішла намотувати кола по місту.

Повернувшись, пані Людмила зустріла ще одну жінку, яка також прийшла забрати документ і потрапила на обідню перерву. Між ними зав'язалася бесіда, а коли вони зачепили в розмові роботу ЦНАП, то це не сподобалось одній із співробітниць, яка була в своєму кабінеті. За словами Людмили, чиновниця з кабінету сказала: «Не подобається наша робота, то ідіть в паспортний стіл». А ще за деякий час вона хотіла закрити кабінет, давши зрозуміти присутнім, що робочий день в установі завершився, і чекати нема сенсу, бо паспортистка, яка мала видавати документи, вже пішла на урочисте засідання, присвячене жіночому Дню 8-го березня.

Відео дня

Наша співрозмовниця не погодилась з такою постановкою питання і настояла, щоб паспорт їй все-таки видали. Лише тоді запросили іншого спеціаліста, якій прийшов і за лічені хвилини видав знервованим жінкам їхні документи.

На цьому наша розмова по телефону завершилась.

Розповідь на емоціях не є предметом публікації. Тому ми запропонували пані Людмилі зустрітися наступного дня.

Наступного дня, 7 березня, від неї ми також дізналися, що співробітницею, яка останньою мала зачинити двері ЦНАПу, була Оксана Бортняк. Пізніше ми з'ясували, що пані Оксана — начальник цієї адмінустанови. Вона, за словами нашої співрозмовниці, відпустила з роботи співробітницю, яка мала видавати паспорти. Повертатися на місце роботи паспортистка ЦНАПу вже не мала ні бажання, ні часу — про все це знала начальниця і мовчала. Це, за словами Людмили, обурило не менш, ніж очікування.

— Невже не можна було в телефонній розмові попередити клієнтів, що потрібно приходили зранку, тому що в міській раді 8 березня святкують 6-го числа? — питала Людмила. — Якщо так сталося, що співробітниці потрібно піти у справах, невже не можна було замінити її вчасно? Навіщо мовчати та мати намір виставити клієнтів на вулицю?

 

Ця ж історія очима чиновниці

З керуючою міського ЦНАПу Оксаною Бортняк ми зустрілися в понеділок, 11 березня. Вона спростувала наведені вище факти. Ось як вона прокоментувала ситуацію.

— Звернулася жінка, щоб забрати паспорт, — розповіла керуюча. — Я їй пояснила, що на даний момент співробітниця, яка має видавати паспорти, знаходиться на обіді. Клієнтка каже — у вас написаний графік без обідньої перерви. Я їй пояснила, що друга людина, яка є на взаємозаміні, щоб було без обіду, знаходиться у відпустці. Клієнтка почала кричати і обзивати мене. Після того ми сказали клієнтці або чекайте, або звертайтеся в паспортний стіл.

На запитання — чи є обідня перерва в установі адмінпослуг, пані Оксана твердо відповіла, що немає. Але додала, що за затвердженим розпорядком роботи кожен адміністратор, який відробив чотири години, має право на обідню перерву 10-15 хвилин.

— Клієнтка каже, що вона вже прийшла третій раз, — нагадали ми.

— Чекайте, який третій раз? — заперечила керуюча. — Я сказала, що зараз прийде адміністратор і видасть вам паспорт. За хвилин 15 прийшов адміністратор Дмитро Олександрович і видав тій жінці паспорт.

Визнаний кращим

У номері 46 за 22.11. 2018 року в газеті міської ради «Козятинський експрес» є стаття  «Міський ЦНАП — один з найкращих на Вінниччині». Там чорним по білому написано: «В ЦНАПі створені доступні та зручні умови для обслуговування громадян, привітний персонал, зручний графік без перерв і не прийомних годин. Кількість необхідних фахівців дозволять якомога швидше допомогти і вирішити питання, з якими звернулися відвідувачі». Як бачимо, це не так. У всякому разі так не було 6 березня.

Графік роботи, кількість фахівців, та й щодо привітності персоналу міського Центру адмінпослуг є питання. Якщо навіть не всі наведені пані Людмилою факти відповідають дійсності, то все одно в конфлікті двох сторін — правда посередині.

На цей раз клієнти цієї установи за себе постояли. А як буде завтра? Як буде з іншими мешканцями міста, які не можуть чи не знають, як постояти за себе?

Вам буде цікаво знати про Брифінг голови ОДА пана В.Коровія в приміщенні ЦНАП Козятина та як Cпростили трохи життя мешканців міста

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up