Підопічних терцентру вітали артисти народного аматорського хору ветеранів “Прометей”

Підопічних терцентру вітали артисти народного аматорського хору ветеранів “Прометей”

В перший день жовтня у світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Таке слово якесь придумали. В Україні назвали це свято Днем ветерана. Як святкували козятинські ветерани наша розповідь

В місцевому Терцентрі для ветеранів була організована виставка робіт майстрів гуртків Терцентру та майстринь Козятинщини. Деякі витвори мистецтва відвідувачі виставки могли придбати як сувенір за гроші. На виставці було на що подивитися. Свої роботи представили Ніна Яковчук, Олена Майбродська, Анеля Цимбалюк, Світлана Меднікова, Ольга Іщук, Ніна Дітріх, Галина Козлова, Світлана Мацюк, Тамара Шевчук, Лариса Казмірчук та інші. 

Привітати ветеранів прийшли перші особи міста, представник ради ветеранів та народний аматорський хор ветеранів “Прометей”.Виступ артистів саме більше припав до душі ветеранам для яких приміщення реабілітаційної установи стали новим домом.

Відео дня

Почався концерт з духовного твору музики Миколи Лисенка “Молитва за Україну”. Після  духовного Гімну України заспівала пісню “За любов і волю” постійна ведуча концертних програм хору “Прометей” лауреат місцевих, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Неля Літвінова.

Виконанням хору піснею ”Чебреці” з солістами Оленою Майбродською та Тамарою Азіковою завершився перший етап концертної програми і з вітальними словами до ветеранів звернулися очільники міста. З їхніх слів стало відомо, що вони переймаються долею ветеранів які перебувають в Терцентрі. І питання номер один це пошук нового приміщення для літніх людей які перебувають на другому поверсі реабілітаційної установи. Як зазначив заступник міського голови Віталій Вечеря— Наш Терцентр вже так розрісся, що вже тут затісно значить треба переселятися. Після вітань від міського голови та його заступника народний хор “Прометей продовжив концертну програму.

Вони співали українські народні пісні хором і з солістами. Виконували музичні мелодії жіночою частиною хору та дуєтом. Всім сподобалась пісня “Над моєю долею” в виконанні Олени Майбродської. Її спів де хто з присутніх порівняв з голосом Великої польської співачки союзних часів відійшовшої на жаль в світ інший.

В альтанці за чаєм

На святі ветеранів серед гостей був голова козятинської спілки ветеранів Федір Кропива. Він привітав ветеранів з святом та вручив похвальні грамоти ветеранської організації Терцентру та народному хору “Прометей” А ще ветеран ветеранів підмітив несправедливість в представництві самого хору. Він каже—Як це так, що всі учасники хору живуть в місті Козятині, а хор районного будинку культури. На що очільник міста жартома відповів—Нехай тепер називається міськрайонний

Коли святкова програма йшла до завершення ведуча святкового дійства надала слово керівнику Терцентру Ользі Дацюк. Вона привітала літніх людей з святом та запросила ще раз відвідати виставку в якій брали участь їхні підопічні. Після виставки всі бажаючі зібралися в альтанці де силами реабілітаційної установи був накритий стіл солодощами з здобою та чайно-кавовою продукцією.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up