Пайовики відстоюють свою землю в суді: «Що нам зробити, щоб нас почули?»

Пайовики відстоюють свою землю в суді: «Що нам зробити, щоб нас почули?»
  • У понеділок, 27 липня в залі судових засідань при головуванні судді Козятинського міськрайонного суду Валентини Воронюк відбулося підготовче судове засідання щодо розірвання договору власників земельних паїв з ТОВ «Санагросід».
  • Пайовики прийшли до суду відстоювати свої права.

Ще до початку судового засідання пайовики на ганку суду розгорнули плакати з написами «Суд. Дай нам можливість вільно розпоряджатись власною землею». «Санагросід», припини дурити людей». «Землю тим, хто її обробляє».

На судовому засіданні суддя підкреслила, що це підготовче засідання, тобто про розгляд справи по суті поки що не йдеться. Суд встановлює людей, які подали позов до суду, з’ясовує відповідність документів, відхиляє чи приймає до відома клопотання сторін.

Відео дня

За клопотанням адвоката відповідача з залу суду був видалений свідок судового розгляду Сергій Бенедичук. Тут все правильно. По-перше, така юридична норма, що свідок має знаходитись в іншій кімнаті і не спілкуватися з іншими свідками, яких суд ще не допитав. По-друге, хто як не він знає стан справ в «Санагросіді» краще від нього. Тільки головний свідок в справі поки що в судовому засіданні не допитаний. 

Після розгляду процедурних норм суддя Воронюк пішла в нарадчу кімнату.

Під час перерви в судовому засіданні позивачі висловлювалиі адвокату відповідача все, що вони про нього думали. В окремих епізодах спілкування сторін переходило в словесну перепалку. Іноді судовим виконавцям доводилось заспокоювати позивачів. 

Перерва в судовому засідання завершилась появою представника Феміди. Вона зачитала ухвалу судового засідання і сказала, що суд переноситься на 31 серпня. 

По завершенні судового засідання ми звернулися до адвоката позивача Івана Устенка щоб він, як юрист, розтлумачив, що відбувається в суді.

— У мене склалося враження, що суддя має зацікавленість у цій справі, - каже юрист. - Вона навмисно затягує судовий розгляд і підтримує думку відповідача. Я не хочу речі називати своїми іменами, тільки складається враження, що суддя явно діє в інтересах відповідача.

Колега Івана Валерія Журбас вирішила доповнити товариша по адвокатському цеху і висловила свою точку зору.

— Суддя не розглядає суть спору. Сидить відповідач, сидить суддя, що може бути простіше як потребувати в сторони відповідача документи чи розрахувався він з пайовиками? А суддя займається тим, що дістає документи карної справи. Це просто затягування часу, щоб коли настане збір врожаю, не було рішення суду. Сто відсотків, що суддя діє в інтересах відповідача. І великим юристом чи адвокатом в цій ситуації не треба бути, - підсумувала Валерія

Мав можливість висловити свою точку зору адвокат відповідача. Тільки коли журналіст запропонував йому дати коментар після судового засідання, той сказав: «Бачите, які киплять страсті? Краще спілкуватись в якийсь інший день.»

Вийшовши на ганок суду пайовики були впевнені, що суддя їх за дурнів має. І зажадали, щоб іхня честь вийшла до народу, сказала людям, чи бере вона на себе відповідальність, коли в вересневому зборі на полі може пролитися кров. До позивачів вийшла представник адміністрації суду і пояснила людям, що суддя винесла ухвалу суду. І сказала - якщо ухвала, яку вона винесла, їх не влаштовує, вони можуть оскаржити її.

- Що нам зробити, щоб нас почули? Під суд прийти з групою підтримки в 300 чоловік? Поїхати в Київ під Верховну раду чи звернутись до Верховного суду? - звернулись пайовики до адміністрації суду.

Трохи збив градус напруги голова суду Валерій Сєчко, який повідомив, що суддя не затягує такі процесуальні норми. Всі рішення, які приймаються судом, мають право на оскарження. Розповів про норму закону, який був прийнятий Верховною радою 17 липня. Тільки що ці норми змінять, як буде протистояння на полі?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up