Пайовики трьох сіл образилися на інтернет-видання Вінниці

Пайовики трьох сіл образилися на інтернет-видання Вінниці
Пайовики відстояли врожай і тепер розвозять його у власні комори

У редакцію газети «RIA-Козятин» звернулися пайовики Сестринівки, Махаринець та Сигналу. Вони обурені тим, що в інтернет-виданні «На Парижі» автор статті Макс Мельник назвав їх не власниками землі, а звичайними мітингарями.

Журналісти багатьох видань під час збору врожаю товариства «Махаринецьке агро» були на полі в Махаринцях та в Пиковці. І могли наживо поспілкуватися з господарями земельних наділів — пайовиками. Однак автор матеріалу на вінницькому сайті передає такі слова: 

«Ніхто з тих люде, що «мітингували» під час збору пшениці, не є власником цієї землі. У товариства підписані договори оренди паїв з іншими селянами, і справжні власники обурені тим, як гальмується робота підприємства», — казав йому співвласник товариства «Санагросід» Станіслав Войцеховський.

Пайовики, які звернулися до нашої редакції, здивовані такими словами. Бо тоді на полі були Микола Бородянець, Юрій Мотронюк, Раїса Швець, Олена Бережнюк. Список прізвищ пайовиків можна було б продовжити, тільки факт залишається фактом — на полі були не «ніхто», а пайовики. Народна мудрість говорить — правий буде той, хто розповідає, а істина була на полі. Хто там був, те й побачив.

Відео дня

Далі автор порталу «На Парижі» пише, що ситуація в Махаринцях наче сімейний конфлікт, в який поліція намагається не втручатися.

«Проте з іншого боку проблема серйозніша, ніж «сварка» партнерів і виходить за межі цивільно-правових відносин. Бо якщо один з них справді потайки продавав зерно, про що говорить решта співвласників, то такими діями людина розорювала підприємство, залишала без податків місцевий бюджет, а пайовиків без доходу від оренди», — пише Макс Мельник.

Натомість у тексті Мельника вся відповідальність за ці біди перекинута на Сергія Бенедичука, який раніше володів часткою фірми «Санагросід», а тепер очолює «Махаринецьке Агро». Утім, кого Бенедичук залишив без доходу від оренди землі, нам невідомо, хоча на полі в Махаринцях та Пиковці ми шукали таких. 

Директор агропідприємства каже, що до бюджету він сплачує 13 відсотків від прибутку, який розділяють між сільською і районними радами. Як розраховується з пайовиками Сестринівки та Махаринець цей аграрій, нам невідомо. Але дізналися, як розраховувався Бенедичук з пайовиками у Сигналі:

—  Минулого року Сергій за пай давав 8 700 гривень. У цьому році зерно подорожчало і він сам сказав, що буде платити по 10 тисяч гривень. В Сигналі налічується 31 пайовик і вже всі пайовики прибуток від оренди землі отримали. Хто за пай грошима взяв, а хто зерно отримав.

Користуючись нагодою, вчергове звертаємося до пайовиків, з якими Сергій Бенедичук не розрахувався. Може дійсно знайдеться такий, який з тої армії пайовиків у директора «Махаринецького агро» загубився.

Читайте по темі:

Рейдери в Махаринцях мали підтримку від окремих осіб?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Богза

    Слідкуйте не прогавте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up