Педагоги обурені поведінкою молодого бухгалтера

Педагоги обурені поведінкою молодого бухгалтера

Після того, як залишив крісло головного лікаря кашперівського дитячого туберкульозного санаторію “Лісова пісня” пан Євтушок, майже рік виконує обов’язки керівника Любов Сокоринська

Усім відомо, що “в. о.” і в Африці “в. о.”. Завжди недопрацювання можна списати на цю посаду. Але в цьому медзакладі постраждав педагогічний колектив. Морально. І причина десь то криється у цьому “в. о.”, мабуть.

Сталася неприємина в травні. Педагоги на медико-педагогічній раді намагалися з’ясувати питання з приводу невиплати коштів за прочитані навчальні години, про розірвання виплат за відпустки. Виявляється, у санаторії зарплату за листопад 2016 року та матеріальну допомогу на оздоровлення під час літньої відпустки виплатили в кінці грудня 2016-го і в неповному обсязі. Також, за словами працівників, зарплату за квітень 2017 року виплатили частинами в квітні і травні, мотивуючи тим, що департамент охорони здоров’я недофінансовує санаторій. Хоча в цей же час були здійснені виплати коштів за інтенсивність праці та нараховані премії окремим медпрацівникам. Педагоги свідчать, що не отримували премії навіть до Дня учителя.

На ці всі заяви взявся відповідати г. бухгалтер Роман Гуменюк. Він, не зважаючи на свій молодий вік і на поважний вік однієї з педагогів, почав голосно висловлюватися на адресу останньої нецензурною лайкою.

Відео дня

— Так, що навіть чули діти, котрі знаходилися у сусідньому класі! — коментує один з очевидців конфлікту.

Були присутні на медраді завідувач педчастини Василь Любарець, вихователі — Володимир Пастух, пані Кирилюк, Людмила Пасілецька, Олена Шолкова, Марина Бойко, Людмила Мар’янчук, Олена Александрова, які засвідчують ганебну поведінку “підрахувальника”. Вони й сподівалися, що присутня в. о. головного лікаря пані Сокоринська відреагує відповідно. Відповідно — означає, хоча б примусити вибачитись перед сивочолою жінкою та притягнути до дисциплінарної відповідальності. Але нічого такого не відбулося. Виявляється, в закладі працює майже вся бухгалтерова родина, що той почувається там малим корольком.

Прочекавши вибачення майже до вересня, вихователька звернулася у прокуратуру, де виклала свою образу. Головний прокурор пан Кордон “спустив” заяву у поліцію. У жовтні один з правоохоронців взяв пояснення у “жертви”. Присутніх на педраді не опитав. І на цьому все закінчилося. Відповіді на заяву від поліції заявниця так і не отримала.

Хоча весь педколектив вважає, що своєю аморальною поведінкою на адресу колеги Роман Гуменюк образив честь та гідність усього педагогічного колективу, справа закрита. Як прокоментував газеті заступник начальника Козятинського відділку поліції В'ячеслав Сушко, після конфліктної ситуації пройшло більше трьох місяців, коли надійшла заява правоохоронцям. Слідчий опитав і бухгалтера, і жінку. Факт образи підтверджується. Але, на жаль, посилаючись на статтю 38 Кодексу про адмінправопорушення, пройшов час притягнення до відповідальності. Про це було повідомлено заявницю та прокуратуру.

— Що повинна була зробити поліція, вона зробила, — підсумував В'ячеслав Вікторович.

Від себе ж хочу нагадати бухгалтеру “Лісової пісні” та подібним кривдникам педагогів слова Олександра Фадєєва: “…Учитель! Слово ж яке!.. Учитель! Легко сказати! В нашій країні, де вчиться кожна дитина, вчитель — це перша людина. Майбутнє наших дітей, нашого народу — в руках учителя, в його золотім серці. Треба б, побачивши його на вулиці, за п’ятдесят метрів шапку скидати з поваги до нього.”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up