Пенсіонерам у Козятині розносять продуктові набори. Що в пакеті?

Пенсіонерам у Козятині розносять продуктові набори. Що в пакеті?

Понад 400 осіб літнього віку отримують продуктові набори. Це продукти першої необхідності, вага одного набору становить 8 кілограмів. Розповідь про тих, хто розносить ці продукти, і хто їх отримує

У багатьох містах України волонтери роздають літнім людям продукти харчування, подекуди навіть готові обіди. У нашому місті про літніх людей подбали соціальні працівники. Кажуть - це їх основна робота. Волонтерів, на жаль, не так багато, і вони переважно допомагають соціальним працівникам забрати з магазину продуктові набори.  

 — Кожен продуктовий набір вагою 8 кілограмів. Одному соціальному працівнику потрібно за день рознести 18 таких пакунків, — розповідає завідувач відділу соціальної допомоги Терцентру Таїсія Приболовець. - Деякі дівчата шукають волонтерів на автомобілях. Інколи вручну все розносять. Більшість літніх людей дуже дякують за допомогу, проте є винятки, які вважають, що ми повинні їх забезпечувати.

Крупи, печиво, апельсин...

Пакунки безкоштовних продуктових наборів формує одна з торговельних мереж, а також департамент соціальної політики і міський територіальний центр. Туди входять: крупи – пшенична, ячна, вівсяна, цукор, сіль, пачка печива, пляшка олії, апельсин і туалетний папір.  

Відео дня

— Це соціальний набір, тут все найнеобхідніше. Багато людей до нас звертаються і хочуть отримати цю допомогу. Проте ми роздаємо їх переважно нашим підопічним літнім людям, яких у нас на обліку понад 400 осіб. Їх обслуговує 25 соціальних працівників. Кожен соціальний працівник у період карантину доставляє продукти, ліки. Проте вже такі обов’язки, як прибирання в будинку тощо, з нього знімаються. Я хочу, щоб літні люди до цього поставилися з розумінням, діють карантинні обмеження, всі повинні дотримуватись дистанцій, а літні люди в групі ризику, тому соціальні працівники намагаються не контактувати близько і не затримуватись довго,  — говорить Ольга Дацюк, директор Козятинського територіального центру.

Маски і рукавички дали небайдужі

Соціальні робітники забезпечені індивідуальним захистом від коронавірусу  – всі мають рукавички гумові та багаторазові маски. Так само забезпечені масками всі люди похилого віку.  

— Ми вдячні Олені Володимирівні Дудник та Валерію Олександровичу Дуднику  за надання благодійної допомоги, а це 1200 масок індивідуального захисту для підопічних територіального центру. Багато масок нам надала міська рада. З цим проблем немає, — додає Ольга Дацюк.

Соціальні працівники навідуються до пенсіонерів щотижня. Проте до стареньких, які взагалі не пересуваються, – навідуються частіше.

  —  У нас ще 11 людей проситься на обслуговування. Ми їх зарахували на обслуговування на період карантину. Є різні категорії рухомої активності людей: є люди, які можуть самі ходити вулицею – це умовно третя рухома активність, четверта рухома активність  – це ті, які можуть пересуватись лише по будинку, а п’ята рухома активність – це ті люди, які прикуті до ліжка. До людей із третьою рухомою активністю – приходимо раз в тиждень, проте якщо телефонують і просять прийти ще раз – не відмовляємо. До людей, які прикуті до ліжка, соціальні працівники приходять три рази в тиждень, але буває й щодня, адже людям потрібно зазвичай змінити підгузок, подати їсти. Це старенькі, яким за 70 років, 80–90 і більше. Минулого року в нас на обслуговування була бабуся, якій було 100 років,   — каже завідувачка соціальної допомоги вдома Таїсія Приболовець.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • 123

    Це все добре, але пенсіонери без масок, а працівники без рукавичок на фото
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up